Kategoriler: Anne - Bebek

Emzirme Döneminde Anneler Nasıl Beslenmeli?

Emzirme dönemi hayatınızda beslenmenize en çok dikkat ettiğiniz dönemlerden olmalıdır. Sizin yediğiniz ve içtiğiniz her şey doğrudan bebeğinizi etkileyeceği için canınızın istediği yiyeceklerle sağlıklı beslenmeyi dengeli tutmanız gerekmektedir. Emzirme döneminde uygun beslenme şekli:

*Her şeyden önce sizi ve bebeğinizin yapısını en iyi bilen doktorunuzla bu konuyu görüşün ve tavsiyelerine öncelik verin.

*Doğum sonrasında yaptıracağınız bir tahlil ile vücudunuzda eksik kalan değerleri tespit ettirin ve eksiklikleri doktor kontrolünde gidermeye çalışın.

*Sebze, meyve ve et ürünlerinden olabildiğince çeşitli beslenin. Farklı vitamin ve mineraller almaya, D vitamini almak için de bolca güneşte vakit geçirmeye çalışın.

*Alkol ve sigara kullanmayın.

*Emzirirken çilek, böğürtlen,frambuaz gibi orman meyvelerinden uzak durun. Bu bebeğinizin cildinde alerjilere ve döküntülere sebep olabilir.

*İlk aylarda bebeğinizin yüzünde sivilceler ve kızarıklıklar çıktıysa bebeğinizin inek sütüne alerjisi olup olmadığından şüphelenin. Bu konuyu doktorunuzla konuşun. Böyle bir durumun olup olmadığını anlamanın bir yolu da bir süre yalnızca keçi sütü, peyniri, yoğurdu tüketmek ve inek sütü içeren ürünlerden uzak durmaktır. Bebeğinizin keçi sütü ürünlerine de alerjisi varsa alternatif çözümleri doktorunuza danışın. Bu dönemde kalsiyum bakımından zengin gıdalarla beslenmelisiniz.

*Ada çayı süt üretimini azaltır. Bitki çayları sandığımızdan daha yoğun etkiler yapabilir. Çayını içeceğiniz bitkileri çok iyi araştırın. Ihlamur daha risksiz bir bitkidir.

*Dereotu, maydanoz, bulgur süt üretimini artıran besinler arasındadır.

*Gün içerisinde içtiğiniz çay ve kahveler içerdiğinden bebeğinizin uykularını olumsuz etkileyebilir.

*Bebeğiniz kabızlık çekiyorsa kayısı veya kayısı hoşafı içmek sütünüz aracılığı ile bebeğinize iyi gelecektir.

*Sizin tükettiğiniz gazlı yiyecek ve içecekler bebeğinizde de gaz oluşumuna sebep olabilir.

*Süt üretimine en çok yardımcı olan şey sudur. Gün içerisinde her fırsatta su tüketmeye dikkat edin.

*Bir şey satın alırken son kullanma tarihlerine her zamankinden daha fazla dikkat edin. Süresi dolmuş bir şey veya bozuk bir şey yediğinizi fark ederseniz durumu hemen doktorunuzla paylaşın ve sonrasındaki bir iki saatlik sütünüzü sağarak bebeğinize vermeyin.

*Bu dönemde kullandığınız ilaçlara çok dikkat etmelisiniz. Reçetesiz satılan ilaçlardan uzak durun ve kullanacağınız tüm ilaçları doktorunuza danışarak alın.

*Düzenli olarak balık, ceviz ve avokado tüketin.

*Halk dilinde söylenen tatlı yemenin sütü artıracağı gibi sözlere çok kulak asmadan fazla tatlı tüketmemeye çalışın. Sütünüzü sağlıklı besinlerle de artırmanın yollarını deneyin.

womanlogy

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Leave a Comment

Önceki yazılar

BLW (Bebeğinizin Kendi Kendine Beslenmesi) Neden Öneriliyor?

Ek gıda konusu bazı anneler için kabus olurken, bazı anneler için ise sorunsuz devam eden…

% gün önce

Atatürk’ü Anlamaya Yarayan 5 Önemli Eser

Bir kahraman, bir centilmen, bir dahi, bir düşünür, bir devrimci... Bitmek bilmeyen, sayısız mükemmel sıfatlara…

% gün önce

Kış Mevsiminde Vücudunuzu Sıcak Tutacak Besinler

Kasım ayının gelmesiyle hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşmeye başladı. Meteoroloji uzmanları bu kışın sert geçeceğini…

% gün önce

Flodex’ten Ev İşlerine Aile Katılımını Artıracak 5 Tavsiye

Mutlu aileler her yaştan bireyin evde değer gördüğü, hayattan yeterince doyum alabildiği, görev ve sorumlulukların…

% gün önce

10 Soruda Evcil Hayvanlara Çip Taktırma Zorunluluğu

Evde beslenen evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yönetmeliği…

% gün önce

Astrolojide Kariyer Göstergeleri

Doğum haritalarımızda kişiliğimiz, yatkın olduğumuz alanlar, şanslı olduğumuz ve dikkat etmemiz gereken konular ve bizi…

% gün önce