Öyle zamanlar olur ki insanın içi daralır, dünya anlamsız gelmeye başlar, ne yapılırsa yapılsın geçmeyen bir bunalma hali oluşur. Nereye gitsek boğulacak gibi oluruz hani zaman zaman hepimiz… “Can sıkıntısına ne iyi gelir?” hadi göz gezdirelim…

 

  • Değişik bir yere gitmek : İmkanınız var ise şehir dışına, imkanınız yok ise şehir içinde hiç gitmediğiniz bir yere gidin. Gittiğiniz yer ile ilgili önceden bilgi sahibi olmanız ve araştırma yapmanız, daha keyifli zaman geçirmenize yardımcı olur. Bol bol fotoğraflar çekin, güzel anılar biriktirin. Hele bir de yanınızda eşiniz veya en iyi arkadaşınız olursa değmeyin keyfinize. Yepyeni biri olarak döneceksiniz bu seyahatten.

 

  • Eski dostlarla görüşmek : Eskiden samimi olduğunuz ama araya zaman giren insanları düşünün. Yoğunluktan veya türlü sebeplerden dolayı uzun süredir görüşmediğiniz bir arkadaşınız  ile geçirdiğiniz 1-2 saat bile sizin için güzel bir hava değişimi olacak. Birlikte eski güzel günleri hatırlama, anıları yad etme keyfini yaşayın.

 

  • Ertelenen planlar : Hep aklınızda olan ama sonra yaparım diye diye bir türlü başlayamadığınız planlarınızı ön sıraya alma zamanı belki de geldi. O çok merak ettiğiniz kitaba veya diziye başlamak, kursuna yazılmak, satranç öğrenmek, yeni bir tarifi denemek ve daha bir çok ertelenmiş planlar.. Size yeni bir enerji getirecek bu planlar için işte size adım atma zamanı.

 

  • Gönüllü işler : Karşılık beklemeden yapılan yardımlar, hayır işleri, gönüllülük esasına dayanan bir takım çalışmalar hayat enerjinizi yeniden yükseltmek için işe yarar bir çözüm sunup, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak. Bir huzurevi ziyareti, sokak hayvanları için gönüllü çalışmalar veya çok destek verdiğiniz sizin için özel olan bir konu için uğraş vermek size kuşkusuz iyi gelecek.

 

  • Yeni bir : Hayatınızın monotonluğuna dur deme zamanı geldi. Hep aynı aktiviteler yalnızca sizi değil herkesi sıkar. Daha önce hiç denemediğiniz bir hobi edinin ve bu konuda istikrarlı olacağınıza kendi kendinize söz verin. Bu bir müzik aleti çalmak, resim yapmak, yemek tarifleri kitabı yazmak veya zevkinize göre bambaşka bir hobi olabilir. Yeter ki kararlı olun, gerisi inanın kolay iş.

          Bunlardan hiç birini yapmak istemiyor musunuz? Peki o zaman İçiniz çok daraldığında alın kahvenizi ve şanslı yönlerinizi düşünün. Yeter ki üzmeyin o tatlı canınızı, hayatınızı güzelleştirmek sizin elinizde bunu hiç unutmayın 🙂

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz