Etiket

2020 gökyüzü olayları

Yazılar

Hayatımızda hiç unutmayacağımız bir yıl olarak tarihimize geçecek olan 2020, yılın ikinci yarısında da gökyüzünün hareketli olmasıyla vites düşürmüyor. 5 Temmuz’da gerçekleşen Ay tutulması uyanışları, toprak ile ilgili çalkantıları, kalıcı değişimleri, cesaretli girişimleri ve silkelenmeyi işaret ediyor.

En çok etkilenecek burçlar:  Aslan, Oğlak, Koç, Yengeç, Akrep ve Terazi

Tutulmadan karlı çıkacak olan burçlar: Boğa, Başak, Akrep ve Balık

İyinin de kötünün de ektiklerini biçme zamanı geldi. Tam bir hasat mevsimi olan şu dönemde kişilerin özgüvenleri sınanıyor.  Bugüne dek çalışanlar, iyi niyetli davrananlar, sabredenler şimdi sizin zamanınız. Vicdanların rahat vermediği şu günlerde uyku problemleri, karışık rüyalar, iç huzursuzlukları görülebilir.

Ay Tutulmasının Ana Teması: Sağlık 

Dünyaca tabii olduğumuz ağır sınavın konusu da sağlık. Gökyüzünün işaret ettiği hiç bir şeyin tesadüf olmadığını bir kez daha anladığımız bugünlerde tutulma bilinçaltımızdaki korkuları gün yüzüne çıkarıyor ve insanları sağlığına dikkat etme konusunda uyarıyor. Özellikle mide, kadın hastalıkları ve dişlerle ilgili ani rahatsızlıklara dikkat!

20 Temmuz’da Yengeç burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ise içimize su serpecek. Sakinlik, aşk, yeni ilişkiler, güzel iş girişimleri için bu tarihi bekleyin.

İşte tutulmanın burçlara etkisi: 

Koç: Yeni dostluklar, kısa seyahatlerde tanışabileceğiniz yeni arkadaş veya aşk ilişkileri kapınızda. Bugünlerde kendinizi dinleyip yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Fazla heyecanı vücudunuz da istemiyor. Sakin ve tedbirli planlar yaparak akışta kalmaya dikkat etmelisiniz.

Boğa: Tutulmadan en şanslı etkilenecek burçlardansınız. Eğitim, hukuk gibi konularda etkileniyorsunuz. Bu konularda atacağınız adımlara dikkat. Beklediğiniz sonuçlar şimdi gelebilir. Gereksiz çabalardan kaçının, enerjinizi doğru alanlara yönlendirin. Bu ara sinir sisteminiz risk altında.

İkizler: Kişiliğinizde gelişen ve olgunlaşan tarafı siz de görüyor ve buna alışmaya çalışıyorsunuz. Bugüne dek çok şey öğrendiniz, stratejiler işe yaradı. Şimdi bunları kime kullanıp kime kullanmamanız gerektiğini de tecrübeleyeceksiniz. Tutulmanın sizde sınadığı konu para. Beklediğinizi bulamazsanız üzülmeyin toparlayacaksınız.

Yengeç: Kariyer, statü konuları sizin için hiç olmadığı kadar revaçta. Tatile en çok ihtiyaç duyan siz olabilirsiniz. Tutulma akabinde büyüyor, kendinizi dinliyor ve değerlerinize sahip çıkma kararı alıyorsunuz. Hayatta kendinize biçtiğiniz rol ne ise 2020 de en çok buradan soru çıkacak ama siz hakkını vereceksiniz. İspat edildiğiniz bir dönem başlıyor.

Aslan: İdare ve yönetmek sizin işiniz. Bu dönemde kaygılarınızdan uzak kalmayı başarabilirseniz tutulmadan bir savaş kahramanı gibi çıkabilirsiniz. Kendinizi rahatlatacak güvenli açık alanlarda düşünün. İş hayatınız bu yıl olumlu etkiler altında. Kariyeriniz; düzene girmek ve sağlamlaşmak için sebatınızı, içsel motivasyonunuzu ve korkulardan uzaklaşmanızı bekliyor.

Başak: Tutulma sonrası bazı huylarınıza veda ediyorsunuz. Kolay beğenmeme, aşırı sorumluluk alma gibi. Sizin rahatlamanız ilişkilerinize de yansıyor ve küs başaklar barışıyor. Aşk hayatınızda iyileşmeler sevindirici. İlişkilerinde sorun yaşayan başaklar düzeltiyor, yalnız olanlar aşkın ve eğlencenin tadıyla tanışıyorlar.

Terazi: Beklentilerinizi ve hak ettiklerinizi nihayet talep etmeye başlıyorsunuz. Kavuşmakta geç kaldığınız konforu kendinize ve ailenize sağlamakta kararlısınız. Tutulma süreci ve sonrasında ev alım satım gibi işlere kalkışabilir veya varsa neticelendirebilirsiniz. Ev değiştirebilir, tadilat gibi işlere kalkışabilirsiniz. Ne olursa olsun daha iyisinin olma zamanı geldi.

Akrep: Kontrol etme güdünüzü bastırmanız gerektiğini artık anlıyorsunuz. Şimdi bölüşme, paylaşma ve birlikte çoğaltma zamanı. Spiritüel konulara ilginiz artıyor. Bu konularla ilgili kitaplar okuyabilir, eğitimler alabilirsiniz. Profesyonel destek almaya her zamankinden daha çok gerek var.

Yay: Yaşadıklarınız size şimdi tecrübe olarak dönüyor ve meyve topluyorsunuz. Bugüne dek en çok ilişkilerle sınandınız artık bu ilişkileri ustalıkla kurmayı ve yönetmeyi öğrendiniz. Ortaklıklar, aile, eş gibi yakın ilişkilerinizden destek göreceğiniz bir dönem başlıyor. Yeniliklere açık olun.

 Oğlak: Artık biraz da kendinize hizmet etme zamanı. Kendi içinize dönüp, ben ne istiyorum diye kendinize sormaya nihayet başlıyorsunuz. Başkalarını değil artık kendinizi birinci sıraya alacaksınız. Biriktirdiğiniz bilgi ve tecrübe hazinesi şimdi işinize yarayacak. Yepyeni bir senle daha eğlenceli ve doyumlu günlere merhaba. Burcunuzda tutulan ay ile eski dönem kapanıyor.

Kova: Sevdiğiniz hobilere farklı bir gözle bakıp, neden bunu meslek edinmeyeyim diye kendinize sorabilirsiniz. Kurumsal hayatlar ve sıkı kurallardan yeterince sıkıldınız. Yeni arayışlara girebilirsiniz. Yılın ikinci yarısı ve bu tutulma sonrası yeteneklerinizden, potansiyelinizden daha fazla yararlanmaya başlıyorsunuz. Taşı sıksanız suyunu çıkaracağınız bu dönemde motivasyonunuz yüksek.

Balık: Ailenizden çok destek göreceğiniz bir dönem başlıyor. Yaptığınız iyilikler toplu olarak geri dönüyor. Topluluklar, sosyal grupların aranılan ismisiniz. Yeni sorumluluklar almaktan kaçınmıyorsunuz. Aldığınız olumlu desteklerle kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz.