Etiket

2021 modası

Yazılar
Stil Sahibi Kadınlar kategorimiz birbirinden şık kadınları zevkle ağırlamaya devam ederken bu defaki konuğumuz  rahat ve şık stili ile İlayda Küçük. İlayda Hanım’a hem sorularımıza ayırmış olduğu zaman, hem de gardrobunu içtenlikle takipçilerimize açtığı için teşekkür ediyoruz. İşte  İlayda Küçük ve gardrobu :
İlayda Küçük kimdir, kısaca tanımak isteriz. 
 1994 Uşak doğumluyum. Üniversiteye kadar Uşak’ta eğitimime devam ettikten sonra üniversite için Ankara’ya taşındım. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümü mezunuyum. Sunucu olmak istiyordum. Özellikle de diyar diyar ülke ülke gezip ülkeleri ekranda tanıtmak istiyordum 🙂 Mezun olduktan sonra kısa bir süre İzmir’de yerel bir radyo kanalında spikerlik yaptım. Daha sonra perakende sektörüne geçiş yaptım. Orada da aradığımı bulamadım, gezme tutkum hep baskın geldi. Daha sonra özel bir şirketin zorlu sınav sürecine girerek kabin memuru oldum 🙂 Halen bu işi çok severek yapıyorum. Gezi programı sunuculuğu hayalimi gerçekleştiremesem de gittiğim ülkelerden önemli detaylar paylaşarak bunları takipçilerimin beğenisine sunuyorum.
Tarzını birkaç kelime ile özetlemeni istesek?
Her zaman rahat kıyafetler içinde olmayı çok sevdim. Spor, rahat ve şık benim tarzımın özeti gibi.
Gardrobunda en sevdiğin şeyler nedir? 
Jeanler, balon kol bluzlar ve croplar diyebilirim.
Peki ya olmazsa olmazın? 
Dediğim gibi jeanlerden asla vazgeçemem, kurtarıcı spor elbiseler, oversize kaban, triko elbiseler, boyfriend tshirtler 4 mevsimin de kurtarıcı parçaları bence.
Yazlıklar mı kışlıklar mı favorin? 
Ne kadar yaz insanı olsam da kışlık parçaları daha şık buluyorum. Oversize kaşe kaban, uzun çizme kombinleri her zaman favorim olmuştur.
Ya ayakkabılar? En sevdiklerin hangileri? 
Kalın tabanlı sneakerslara bayılıyorum. Neredeyse bütün sneakerslarım kalın tabanlıdır. Kışın da çizmelerden vazgeçmem 😋
Sence sana en çok yakışan renk? 
Yıllarca her şeyle uyumlu olur mantığıyla siyah giydim çok pişmanım 😂 Son zamanlarda mor ve lilayı kendime aşırı yakıştırıyorum. Kışın favori rengim ise camel ve toprak tonları oluyor genellikle.
En son hangi parçaları aldın? 
Kurtarıcı günlük kot elbiseler aşırı hoşuma gitmeye başlamıştı ben de bir tane kaptım. Slouchy jeanslerin tarzımı çok iyi yansıttığını düşündüğümden iki tane de dolabıma slouchy jeans ekledim.
Kafama koydum şunu almalıyım dediğin bir şey var mı?
Evet kesinlikle en yakın zamanda Balenciaga sneakerslarından alacağım kafama koydum 😂😂
Ne tarz çantalar seversin ve favori çantan hangisi? 
Ben büyük çanta insanıyım maalesef, babaanne gibi içine her şeyi doldurmayı seviyorum. Parfüm, ıslak mendil, ilaçlar anahtar gözlük cüzdan ve dahası ancak büyük çantaya sığıyor.😂 Genelde tarzıma uygun büyük omuz çantalarını seviyorum diyebilirim.
Aksesuarlarla aran nasıl? Şunu takmadan çıkmam dediğin bir takı var mı? 
Kolyesiz ve küpesiz asla evden çıkmam. Yazın da halhalsız çıkmam. Çok şık ve tarz olduğunu düşünüyorum.
Bu yıl moda olan şeylerden en çok hangisini sevdin? 
Bu yıl pandemiden dolayı gece kulübüne gidercesine şık ve abartılı giyinme çabası son bulduğu için mutluyum açıkçası. Daha gösterişsiz, spor, rahat ve sade bir tarzım olduğu için bu yıl gelen eşofman ve bol giyinme modasını çok sevdim!
Peki ya elbiseler? En sevdiklerin hangileri? 
Elbiselerde son zamanlarda en sevdiğim hatta bana elbiseyi sevdiren tatlı şeyin balon omuzlu elbiseler olduğunu söyleyebilirim. Çok şık buluyorum. Çoğu elbisemi balon kollu elbiselerle değiştirdim bile!
Saç rengini çok değiştirir misin? 
Saçlarımın rengini bir kere değiştirdim. Artık değiştirmiyorum. Beyazlarımla çok mutluyum! 😅
Sürmeden çıkmam dediğin makyaj malzemelerin? 
Güneş kremi, allık ve gözaltı kapatıcısı sürmeden çıkmam.
En sevdiğin kozmetik markaları nelerdir? 
Makyaj söz konusu olunca ağzımı kapatmadan konuşurum ama kısa keseceğim 😂 Far, allık bronzer olarak uygun fiyatlı skaladaki en kaliteli ve en iyi marka bence The Balm. Kapatıcı söz konusu olduğunda Benefit , maskara söz konusu olduğunda Maybelline diyorum.
Etiketi üstünde bir şey kaldı mı dolabında? 
Bir kaç tane etiketli parçam kaldı malum yasaklardan dolayı giyemediğimiz parçalar. En yakın zamanda giyemezsem dolap ve gardrops hesaplarımda paylaşacağım.
Dolap gibi uygulamaları kullanıyor musun? Hesabın nedir? 
Dolap ve Gardrops hesaplarım mevcut ikisinde de kullanıcı adım @ilaydakucukkk
Seni ve tarzını daha yakından takip etmek isteyenler hangi hesaplardan takip edebilir?

Tarzımı, seyahatlerimi ve önerilerimi takip etmek isteyenler @ilaydakucukk instagram hesabımı takibe alabilirler 😉

2021 kışı; tüm dünyayı etkisi altına alan hastalık sebebiyle, daha çok iç mekanlarda geçiyor. Evlerinde bolca vakit geçirmek durumunda kalan bir çok kişi trendler ışığında yenilikler ve değişiklikler yapmaya yöneliyor. Tutadojora Mimarlık Kurucusu İç Mimar Özlem Algül iç mekanlarda 2021 kış dekorasyon trendleri hakkında bilgi verdi.

Mekanlarda moda ve trend olan; stili, renkleri, dokuları, desenleri, formları ile yaşam alanlarımıza bazen bilinçli bazen de “moda” olan olarak yer bulur ve kullanıcı ile buluşur. 2020 yılı, mimarlık tanımındaki “gerçek imkan ve ihtiyaçlar” cümlesini bize çokça hissettiren bir yıl olmakla beraber 2021 ve sonrası için mekanların stillerini de değiştirdi. Artık daha uzun planlamaya dahil olan evler içinde fonksiyonla birlikte, estetiğin de önemi fark edildi.

Doğadan gelen renkler artık daha çok evin içinde

Değişimin en kolay yollarından biri mekanın rengini değiştirmektir. Bir çok boya markası renk skalalarını değiştirdi ve içine doğadan gelen renklerin tonlarını dahil etti. Parlak ve vurucu renkler kendini pastel tonlara bıraktı. O çok sevdiğiniz ağacın yeşilinin huzurlu tonu, gökyüzünden mavinin en sakini, güneşin ışıltısının en doğal sarısı, turuncusu; artık duvarlarda, mobilyaların renklerinde, tekstil ürünlerinde, objelerde, çiçeğin saksısında yer buluyor. Bu kış da her daim sevilen beyazın varlığı, siyahın derinliği de renklerin içinde yerini almaya devam ediyor.

İç mekanlarda bohem etkinin yükselişiyle hasır detaylar evimizde

Bohemi kullanılan malzeme ve formları ile minimalizm etkisini de içinde barındıran iki farklı stilin bir araya gelmesi olarak tanımlayabiliriz. Kolaylıkla mekana yerleşir ve o zıtlık estetik olarak yerini bulur. Kullanılan malzemenin cinsi de bu stilin etkisini ortaya koyar. Etnik ve kültürel işçiliği de içinde barındırır.
Hasır sepetler; örgü duvar süsleri, istifleme kutuları, avize, aplik başlıkları, yatak başlıkları, dolap kapakları, hasır sandalyeler, halılar, kilimler stilize edilmiş formları kullanıldığında bohem stilin etkisi hissettirir.

Çerçeveler bu kış her yerde

Çerçeveler anılar toplayan, sevdiğimiz imajı içine alan ya da sevdiğimiz ressamların tablolarını yerleştirdiğimiz, aynanın dekoratif parçası olarak çıtalama tekniği ile bir araya gelen yerleşme düzeni (çoklu ve farklı boyutlarda), renk seçimleri ile bohem etkiyi yaşam alanlarınıza yerleştirmek için tercih edilen düzenlemeler arasında.

Duvar kağıtlarında etnik desenler revaçta

Duvar kağıtları etnik desenleri, motifleri ile bohem etkiyi yansıtmak için kullanım tercihleri arasında. Yenilikçi yaşam alanları felsefesini de içinde barındıran mandalalar enerjisi ile duvarları süslerken hareket enerjisi yayıyor.

Neoklasik etkiler evlerde

Neoklasik, Yunan ve Antik Yunan etkilerini formlarını içinde barındırırken sade çizgisi ile vurgu yapan formların içinde barok ve rokoko formlar da barındırıyor. Etkisi geçmişe gönderme yaparken antikalar ile uyumu, modernin içindeki güçlü etkisi ile yer buluyor .

Aynaların vurucu etkisi

Ayna mekana derinlik etkisi katan, tasarımı ile dekorasyonun tamamlayıcı ve çarpıcı elemanları arasında. Büyüklüğü, çerçevelerinin klasik formu ile modern dizayn edilmiş mekanlarda bile tercih ediliyor.

Duvar çıtaları kullanmak çok trend

Formları ile klasik etki yaratan, kullanım amacına göre duvarlarda, mobilyalar üzerinde yerleşimi ile çok trend. Duvarlardaki ayırıcı etkisi kendi başına tasarım etkisi yaratırken oluşturdukları alanın içleri de sergileme yapmak istediğiniz tablolar, aydınlatma elemanları, dekoratif duvar aksesuarlar gibi parçaların vurucu etkisini arttırıyor.

Farklılık getirmek isteyenler kulplardan başlayabilir

Kulplar bu kış kendilerini göstererek form, renk, desen, malzemeleri ile ayrıntıdaki önemli tamamlayıcı detay haline geliyor. Çok modern çizgideki mobilyanızda bu şekilde fark oluşturmak mümkün.

Tutadojora Mimarlık Instagram Hesabı: @tutadojora_mimarlık