Etiket

2021 yaz

Yazılar

Pandemi döneminden dolayı hem yemek hem de spor alışkanlıklarımızın değişmesi nedeniyle vücudumuzda kilo artışı belirgin olmasa bile yağ oranımız artmış olabilir. Şimdilerde ise hepimiz yaz aylarına geçiş ve tatil planlarının başlaması ile hızlıca vücudumuzu eski formuna sokmak istiyoruz. İşte size bu dönemde beslenmeye dikkat etmenize ek olarak, evde kolayca  uygulayabileceğiniz 3 egzersiz önerisi:

Merdiven çıkmak ; halen evde kaldığımız bu süreçte, vücudumuzun yağ yakımını desteklerken, aynı zamanda da evde bile yapabileceğimiz pratik bir egzersiz olacaktır. Merdiven çıkmayı seri olarak ve süre ile yapmamız daha faydalı olacaktır: Örneğin, “3 dakika aralıksız ve tempolu merdiven çıkma ve 1 dakika dinlenme” şeklindeki seriyi yaklaşık 25-30 dakika uygulama şeklinde olabilir.

 

İp atlamak ; hem evde hem de en az ekipman kullanarak yapabileceğimiz başka bir egzersiz önerisi ip atlamaktır. İp atlamak kardiyo egzersiz olduğundan kilo verme sürecimizi olumlu olarak desteklemektedir. İp atlamayı “3 dakika  ip atlama, 2 dakika dinlenme” olarak yapabilirsiniz.  25-30 dakika bu etkili egzersize devam etmeniz, istediğiniz forma kavuşmanızda etkili olacaktır.

 

 

Dans etmek ; en eğlenceli egzersiz önerisi dans etmek diyebiliriz. Hem ruhen hem bedenen bu süreçte bize iyi geleceğinden eminim. Dans etmeye nereden başlayacağınızı düşünüyorsanız da zumba videoları size başlangıçta yardımcı olacaktır. Dinlenme yapmadan yaklaşık 25-30 dk. süreyle dans edebiliriz.

Şimdiden aynalarla barıştığımız iyi tatiller ☺