Etiket

düğün telaşı

Yazılar

Heyecanla beklenen o gün geldi çattı. Aylardır hatta yıllardır planlar yaptınız, hayaller kurdunuz. Peki düğün telaşından unutulan sizin için önemli detaylar olamaz mı? Olabilir ancak olmasın diye sizler için düğün öncesi kontrol listesi hazırladık :

 

 

  • Ruj ve Allık : Makyözünüz mükemmel makyajınızı yaptı ama tebrikleşmek, terlemek ve diğer pek çok nedenden dolayı makyajınız uçup gidebilir. Özellikle rujunuzu ve allığınızı yedeklemeyi sakın unutmayın.

 

 

 

  • Yedek ayakkabı : Ayakkabılarınız ile rahat olduğunuzu düşünebilirsiniz. Peki ya topuğunuz kırılırsa veya ayakkabı ayağınızı vurursa? Gelin arabasına bir adet yedek ayakkabı koymak yük olmaz değil mi?

 

 

 

  • Açık havada bir düğün ise, şal : Düğünde deliler gibi oynayıp, terleyip balayında griple boğuşmayı kimse istemez herhalde? O zaman listemize gelsin gelinlikle uyumlu şık bir şal…

 

 

 

  • Damadın ayağına basma ritüeli : İnanışa göre nikahtan sonra kim kimin ayağına basarsa evde onun sözü geçecek. Eğer siz de sözünüzün geçmesini isteyen bir gelinseniz, nikahtan sonra bu detayı sakın unutmayın derim:) Şahitlerden birinin o esnada gizlice size hatırlatmasında fayda var.

 

 

 

  • Otelde kalacaksanız, ertesi gün için kıyafet  : Harika bir düğün sonrası otelinize yerleştiniz. Sabah bir uyandınız ki gelinlikten başka yanınızda hiç başka kıyafet yok. Gelinliği yeniden giymek zor olur sanki ?  Siz en iyisi küçük bir çanta hazırlamayı ve makyaj temizleyicinizi ve diş macununuzu da o çantaya koymayı unutmayın.

 

 

 

  • Kimlik : Kulağa komik geliyor olabilir ama düğünde paraya ihtiyacınız olmadığını düşünerek cüzdanınızı yanınıza almamış olabilirsiniz. Peki ya kimliğiniz. Nikahınız düğünde olacaksa kimliğe ihtiyaç çok.

 

 

Herkesin ihtiyaç listesi elbette farklıdır. Bu yüzden işte size tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek çok daha güzel bir fikir :

  • Kız kardeş :: Sizin için önemli olabilecek her detayı önceden hazırlayıp varsa kız kardeşinize yoksa en güvendiğiniz kız arkadaşınıza liste halinde verin. Öyle birini seçin ki, siz unutsanız da o asla unutmasın. ve öyle birini seçin ki, düğününüz alkollüyse asla sarhoş olmasın.

 

Hayallerinizin hiç aksamadığı bir düğün yaşamanız dileğiyle , MUTLULUKLAR sizinle olsun.

Evlenen arkadaşlar iyi bilir bu dönemin ne kadar masraflı olduğunu. Nişanlılar bilmese de tahmin etmeye başlamış olmalı. Bekarların ise henüz bu konuda hiç bir fikri yok. Bilmeyenler için şöyle bir açıklama yapalım o zaman : Başına “gelin” kelimesinin eklendiği her şeyin maliyeti 3 kat artar bu dönemde “gelin çiçeği”, “gelin makyajı”, “gelin saçı” ve daha bir çoğu. Peki ya düğün zamanı maddi sıkıntı çekmemek için nasıl atlatacağız bu günleri? İşte öneriler:

 

  • Para biriktirin : Bu maddeyi eminim pek çok yerde duyuyorsunuz. Bizim farklı olarak söyleyebileceğimiz şey, nişandan sonra değil, ilişkiniz güzel gidiyorsa para biriktirmeye başlayın. Tabii ki her ilişkinin sonu evlilikle bitmez ancak bitmese bile güzel bir tatil için birikmiş paranız olur köşede, fena mı?

 

  • Ödeme planı yapın : Satın alırken sorun yok ama öderken bunalıma girmemek için bir ödeme planı yapın. Kazancınızla sürekli borçları ödeyip bir nefes alamamak da sizi bunaltacağı için aynı zamanda bu ödeme planına sosyal hayatınızla ilgili de bir meblağ ayırmalısınız. Hangi taksit bitince hangisi başlıyor? Size kafa dinlemek için ne kadar bütçe kalacak? Bunları düşünerek alışveriş yapın.

 

  • Önceliklerinizi belirleyin: Sizin için olmazsa olmaz şeyleri belirleyin. Kimi gelinler en çok balayına önem verir, kimileri gelinliğine, kimileri düğününe, kimileri ise ev eşyalarına. En önem verdiğiniz şeyi en ön sıraya alın ve içinize sinen şekilde yapın. Bu seçim size, yapılamayan / eksik yapılan diğerleri için üzülmemeyi sağlayacak.

 

  • Bazı şeylerden feragat edebilin : Yukarıdaki maddede önceliklerimizi belirledik. İkinci aşama ise feragat edebilmek. Bazı gelenekler, sırf gelenek olduğu için yapılır ve aslında gelin de damat da çok önemsemez. Sizin için “mutlaka olmalı” kategorisinde olmayan şeyleri, sırf başkaları istiyor diye yapmayın. Örneğin, gelin arabası süsletmek, düğün pastası kesmek, düğünde hediyeler yaptırıp dağıtmak… Peki ya sizin vazgeçerken üzülmeyeceğiniz detaylar neler olurdu?

 

  • İndirimli dönemleri takip edin : Her şeyin indirimli dönemi mutlaka oluyor. Kışın gelinlik almak daha ucuzdur mesela, beyaz eşyaların kampanya dönemleri olur mutlaka… Evlenme kararı alır almaz indirimli dönemleri takibe alın. Kampanyaları, promosyonları kaçırmayın.

 

  • Balayını aylar öncesinden ayarlayın : Düğünler genellikle yazın olduğu için balayı maliyeti de mevsim sebebiyle 2 katına çıkıyor. Halbuki aynı yerin uçak bileti ve otel rezervasyonu kıştan ayarlandığında yarı fiyatı… Düğün tarihi belli olur olmaz, balayı planını en öne alın. Sonra 2 katı ödemek zorunda kalmayın.

 

  • Aksesuarları ödünç alın : Her şeyi satın almanın anlamı yok. Çünkü bazı şeyler -hatta gelinlik bile- bir daha işinize yaramayacak ve bir köşede solup gidecek. Bir takım eşyaları ödünç alarak da halledebilirsiniz. Gelin duvağı, gelin kesesi, gelin tacı… gibi örnekleri çoğaltmak sizin elinizde.

       Araştırmalara göre ayrılan pek çok çiftin sebebi; maddiyat. Maddi sorunların ilişkileri çok kolay yıprattığını ve çiftleri kırılganlaştırdığını  unutmayın. Yukarıdaki önerileri göz önüne alıp, sevgili nişanlınızla keyifli bir düğün süreci yaşamaya başlayın, iyi eğlenceler.