Kategoriler: Hamilelik

Hamilelikte Yapılması Önerilen Sporlar

 , kadınların hayatında oldukça önemli bir dönemdir. Bu büyülü süreç, kimileri için rahat ve keyifli geçerken, kimileri için ise mide bulantıları, kas ağrıları ve halsizlik içerisinde geçebilir. Minik yavrunuzla beraber zamanla ağırlaşan bedeninize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden biri ise elbette spordur. Ancak bildiğiniz üzere her spor bu sürece uygun olmayacaktır. Peki bu dönemde, doktorumuzun onayını da alarak hangi sporları yapabiliriz?

 

  • Yürüyüş : Düzenli yapılan hafif yürüyüşler sizi doğuma hazırlar ve ilerleyen dönemlerde oluşabilecek bel ve sırt ağrılarınızı hafifletir. Günlük yarım saatlik yürüyüş hamilelik döneminde idealdir.
  • Yüzme : Hamilelikte önerilen en kıymetli spordur. Yüzme tüm kasları harekete geçirdiği gibi aynı zamanda kişinin zihninde de dinginliği sağlar.
  • Yoga : Hamile yogası, normal yogadan daha farklıdır. Bir takım hareketler kısıtlı yapılır, bir eğitmen eşliğinde yapılmalıdır. Hem bedene hem ruha hitap eder ve kişide sakinliği de sağlar.
  • Pilates : Normal doğumu kolaylaştırdığı söylenen pilates, hamilelik öncesinde yapılmıyorsa çok önerilmez. Yoga gibi hamile pilatesinde de her hareket yapılmaz ve bir eğitmen eşliğinde yapılmalıdır.
  • : Özellikle hamileliğin son trimesterında isteyen kadınlara kolaylık sağlayacak olan squat bebeğin doğum kanalına girmesi ve uygun pozisyonu alması için yardımcıdır.

 

        Bahsi geçen tüm sporlar mutlaka sizin durumunuza göre doktorunuzun onayı alınarak yapılmalıdır. Sağlıklı hamilelik günleri dileklerimizle…

womanlogy

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Leave a Comment

Önceki yazılar

BLW (Bebeğinizin Kendi Kendine Beslenmesi) Neden Öneriliyor?

Ek gıda konusu bazı anneler için kabus olurken, bazı anneler için ise sorunsuz devam eden…

% gün önce

Atatürk’ü Anlamaya Yarayan 5 Önemli Eser

Bir kahraman, bir centilmen, bir dahi, bir düşünür, bir devrimci... Bitmek bilmeyen, sayısız mükemmel sıfatlara…

% gün önce

Kış Mevsiminde Vücudunuzu Sıcak Tutacak Besinler

Kasım ayının gelmesiyle hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşmeye başladı. Meteoroloji uzmanları bu kışın sert geçeceğini…

% gün önce

Flodex’ten Ev İşlerine Aile Katılımını Artıracak 5 Tavsiye

Mutlu aileler her yaştan bireyin evde değer gördüğü, hayattan yeterince doyum alabildiği, görev ve sorumlulukların…

% gün önce

10 Soruda Evcil Hayvanlara Çip Taktırma Zorunluluğu

Evde beslenen evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yönetmeliği…

% gün önce

Astrolojide Kariyer Göstergeleri

Doğum haritalarımızda kişiliğimiz, yatkın olduğumuz alanlar, şanslı olduğumuz ve dikkat etmemiz gereken konular ve bizi…

% gün önce