Kategoriler: ModaTrend

Altının Altın Çağı

Tarih boyunca zenginliğin ve gücün simgesi olan altın, günümüzde de yukarı tırmanan fiyatıyla en değerli maden oluşunu hala koruyor. Rekor seviyelere ulaşan fiyatı hepimizi şaşırtsa da, yatırım aracı olarak kolay ulaşılması ekonomik ve sosyal hayatımızda altını yine cazip hale getiriyor. Kültürümüzde de önemli bir yere sahip olan altın, kimi zaman sevdiklerimize hediye ettiğimiz, kimi zaman da kendimize aldığımız bir ödül olarak karşımıza çıkıyor. Yüzyıllardır cazibesini koruyan bu sarı ışıltı, eskiden olduğu gibi şimdilerde de birçok kadının vazgeçilmezleri arasında.

Bu sezonun da  trendleri arasına çoktan girmiş olan altın; kolye, bilezik, küpe, yüzük, saat olarak karşımıza çıksa da son birkaç sezondur kıyafetlerimize de rengini vererek gardıroplarımızda çoktan yerini almıştı. 70'lerdeki günlük hayatta tercih edilen uzun zincir kolyeler, 80'lerdeki film ve dizilerde sıkça gördüğümüz; bileklik, saat ve yüzükler, 90'lardaki fotoğraflardan da hatırladığımız; bilezikler, bugün bir arada kullanımlarıyla sokaktan podyuma, ekrandan sahnelere kadar tüm dünyanın gözdesi. Hemen hemen her ın ı olabilecek bu kombinler önümüzdeki sezonlarda da popülaritesini arttıracağa benziyor.

Birkaç zincir kolyenin üst üste, birkaç yüzüğün de yan yana takıldığı takı kombinasyonlarını artık her yerde görür olduk. Yıllar öncesi anneannelerimizin taktığı halat ve pul zincir kolyeler, 80'li-90'lı yıllardaki figaro ve yassı zincir kolyeler (italian necklace) bu yıl yine revaçta. Eskiye dönüşün olduğunun altını çizerek; yine aynı dönemlerde görmeye alışkın olduğumuz altın rengi saatle (genelde bu saat Cartier markadır) takılan zincirler bu yıl bilekleri süsleyeceğe benziyor. Şimdiden takı kutularınıza eklemenizi tavsiye ederiz, bizden söylemesi.

Sinem Gençkol

Leave a Comment

Önceki yazılar

BLW (Bebeğinizin Kendi Kendine Beslenmesi) Neden Öneriliyor?

Ek gıda konusu bazı anneler için kabus olurken, bazı anneler için ise sorunsuz devam eden…

% gün önce

Atatürk’ü Anlamaya Yarayan 5 Önemli Eser

Bir kahraman, bir centilmen, bir dahi, bir düşünür, bir devrimci... Bitmek bilmeyen, sayısız mükemmel sıfatlara…

% gün önce

Kış Mevsiminde Vücudunuzu Sıcak Tutacak Besinler

Kasım ayının gelmesiyle hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşmeye başladı. Meteoroloji uzmanları bu kışın sert geçeceğini…

% gün önce

Flodex’ten Ev İşlerine Aile Katılımını Artıracak 5 Tavsiye

Mutlu aileler her yaştan bireyin evde değer gördüğü, hayattan yeterince doyum alabildiği, görev ve sorumlulukların…

% gün önce

10 Soruda Evcil Hayvanlara Çip Taktırma Zorunluluğu

Evde beslenen evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yönetmeliği…

% gün önce

Astrolojide Kariyer Göstergeleri

Doğum haritalarımızda kişiliğimiz, yatkın olduğumuz alanlar, şanslı olduğumuz ve dikkat etmemiz gereken konular ve bizi…

% gün önce