Tarih boyunca zenginliğin ve gücün simgesi olan altın, günümüzde de yukarı tırmanan fiyatıyla en değerli maden oluşunu hala koruyor. Rekor seviyelere ulaşan fiyatı hepimizi şaşırtsa da, yatırım aracı olarak kolay ulaşılması ekonomik ve sosyal hayatımızda altını yine cazip hale getiriyor. Kültürümüzde de önemli bir yere sahip olan altın, kimi zaman sevdiklerimize hediye ettiğimiz, kimi zaman da kendimize aldığımız bir ödül olarak karşımıza çıkıyor. Yüzyıllardır cazibesini koruyan bu sarı ışıltı, eskiden olduğu gibi şimdilerde de birçok kadının vazgeçilmezleri arasında.

Bu sezonun da  trendleri arasına çoktan girmiş olan altın; kolye, bilezik, küpe, yüzük, saat olarak karşımıza çıksa da son birkaç sezondur kıyafetlerimize de rengini vererek gardıroplarımızda çoktan yerini almıştı. 70'lerdeki günlük hayatta tercih edilen uzun zincir kolyeler, 80'lerdeki film ve dizilerde sıkça gördüğümüz; bileklik, saat ve yüzükler, 90'lardaki fotoğraflardan da hatırladığımız; bilezikler, bugün bir arada kullanımlarıyla sokaktan podyuma, ekrandan sahnelere kadar tüm dünyanın gözdesi. Hemen hemen her ın ı olabilecek bu kombinler önümüzdeki sezonlarda da popülaritesini arttıracağa benziyor.

Birkaç zincir kolyenin üst üste, birkaç yüzüğün de yan yana takıldığı takı kombinasyonlarını artık her yerde görür olduk. Yıllar öncesi anneannelerimizin taktığı halat ve pul zincir kolyeler, 80'li-90'lı yıllardaki figaro ve yassı zincir kolyeler (italian necklace) bu yıl yine revaçta. Eskiye dönüşün olduğunun altını çizerek; yine aynı dönemlerde görmeye alışkın olduğumuz altın rengi saatle (genelde bu saat Cartier markadır) takılan zincirler bu yıl bilekleri süsleyeceğe benziyor. Şimdiden takı kutularınıza eklemenizi tavsiye ederiz, bizden söylemesi.

Bir Yorum Yaz