Kategoriler: Anne - BebekHamilelik

Lohusa Dönemini Kolaylaştırmak

Doğumdan sonra başlayan lohusa döneminin süresi her kadında farklı olsa da genellikle ortalama 40 gündür. Bu dönem anneliğe alışma, annenin fiziksel ve ruhsal yorgunluğu, bebek bakımı gibi yeni süreçlerin başlaması sebebiyle zorlu olabilir. Ancak süreci kolay atlatabilmek için verilebilecek bir takım öneriler de bulunur :

Yakınlarınızdan Destek Alın : Lohusa dönemini tek başınıza geçirmemeye özen gösterin. Bu dönemde bir yakınınız size destek olursa süreci daha kolay atlatabilirsiniz. Ev işleri, gelen misafirleri ağırlama gibi konularda yardım istemekten çekinmeyin.

Bebeğinize Kendiniz Bakın : Yakınlarınızdan alacağınız destek mümkün olduğunca bebek dışındaki konulardan olmalı ki, bebeğinize alışmanız hızlı olabilsin. Bebeğiniz ile ne kadar çok zaman geçirirseniz, ona daha hızlı alışacak ve kendinizi daha motive hissedeceksiniz.

Emzirin : Yapılan araştırmalar emzirmenin anne-bebek bağını güçlendirdiğini ortaya koyuyor. Emzirmek sizi bebeğinize daha da yakınlaştıracak ve aynı zamanda fazla kilolarınızdan hızlıca kurtulmanıza da yardımcı olacaktır.

Dinlenin : Lohusa döneminde ne kadar çok dinlenirseniz vücudunuzun ve ruhunuzun o kadar kolay toparlandığını göreceksiniz. Her gün ılık duş almaya ve bebeğiniz uyuyunca gün içinde siz de uyumaya çalışın. Sakin kalmaya özen gösterin.

Dengeli Beslenin : Beslenme konusu hem sizin için, hem emzirdiğiniz bebeğiniz için oldukça önemli. Dengeli beslenmeye mutlaka gayret edin. “ Döneminde Nasıl Beslenilmeli” adlı yazımızdan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Misafirleri Ertelemekten Çekinmeyin : Kendinizi iyi hissetmiyorsanız misafirleri ertelemekten çekinmeyin. Bu süreçte misafir ağırlamak sizi daha da yorabilir.

Lohusa döneminde yeni annelerin depresyon belirtileri sıkça görülmektedir. Bu dönemde size en fazla destek olması gereken kişi şüphesiz eşinizdir. Eşiniz ile mutlaka sıkıntınızı paylaşın, size destek olmasına fırsat tanıyın. Lohusa döneminde haliniz  hem kendi sağlığınız hem de bebeğinizin bakımını da etkileyeceği için oldukça önemlidir ve bu dönemde gerekiyorsa bir uzmandan destek alınmalıdır.

womanlogy

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Leave a Comment

Önceki yazılar

BLW (Bebeğinizin Kendi Kendine Beslenmesi) Neden Öneriliyor?

Ek gıda konusu bazı anneler için kabus olurken, bazı anneler için ise sorunsuz devam eden…

% gün önce

Atatürk’ü Anlamaya Yarayan 5 Önemli Eser

Bir kahraman, bir centilmen, bir dahi, bir düşünür, bir devrimci... Bitmek bilmeyen, sayısız mükemmel sıfatlara…

% gün önce

Kış Mevsiminde Vücudunuzu Sıcak Tutacak Besinler

Kasım ayının gelmesiyle hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşmeye başladı. Meteoroloji uzmanları bu kışın sert geçeceğini…

% gün önce

Flodex’ten Ev İşlerine Aile Katılımını Artıracak 5 Tavsiye

Mutlu aileler her yaştan bireyin evde değer gördüğü, hayattan yeterince doyum alabildiği, görev ve sorumlulukların…

% gün önce

10 Soruda Evcil Hayvanlara Çip Taktırma Zorunluluğu

Evde beslenen evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yönetmeliği…

% gün önce

Astrolojide Kariyer Göstergeleri

Doğum haritalarımızda kişiliğimiz, yatkın olduğumuz alanlar, şanslı olduğumuz ve dikkat etmemiz gereken konular ve bizi…

% gün önce