Kategoriler: Anne - BebekHamilelik

Hamileliğe Hazır Mısınız?

Hayatın en özel ve en değerli dönemlerinden olan , eğer kendinizi hazır hissetmiyorsanız fiziksel ve psikolojik olarak zorlu bir dönem haline dönüşebilir. Bu süreci en güzel haliyle geçirebilmek için hamilelik öncesinde ufak bir hazırlık işe yarayabilir. İşte hamilelik öncesinde yapmanız gerekenler :

  • Manevi Hazırlık : Anne olma duygusunun heyecanını yaşamanız çok doğal ancak anne olmak geri dönüşü olmayan bir yola girmek demek. Üstelik sadece siz değil, eşinizin baba olmaya hazır olması da evliliğinizin huzuru için çok önemli. Siz ve eşiniz ebeveyn olmaya gerçekten hazır mısınız?
  • Maddi Hazırlık : Evlilik hazırlıkları yaparken maddi hazırlığın ne derece önemli olduğunu herhalde farketmişsinizdir. Çocuk sahibi olmanın da gerektirdiği bir takım maddi gerekler bulunmakta. Çocuğunuzun maddi ihtiyaçlarına cevap verebileceğinize emin misiniz?
  • Kontrolü : Pek çok gebeliğin sağlık koşullarından ötürü sonlandığını biliyoruz. Üzücü sonuçlar yaşamamak için gerekli testleri yaptırmanızda fayda var. Kim bilir belki de bilmediğiniz bir hastalığınız bulunuyordur. Doktorunuzun önerisi ile gerekli tedavileri olabilir ve sağlıklı bir gebelik yaşayabilirsiniz.
  • Evliliğinizin Gidişatı : Çocuk yapmak bazı kadınlar için kötü giden bir evliliği canlandırma yöntemi olsa da bu düşüncenin yanlış olduğunu çocuklara rağmen sonlanan evliliklerden görebiliyoruz. Çocuk yapmak, ilişkinizi kurtarmaz. İlişkiniz geçici süreliğine devam etse dahi, çocuğunuzun mutsuz bir ortamda büyümesine sebep olur. Çünkü mutsuz evlilik, mutsuz ebeveyndir. Sizin mutsuzluğunuz ise çocuğunuza rahatlıkla aktarılacaktır.

Özetle iyi bir hamilelik, mutlu ve sağlıklı bir birliktelik ile doğru orantılıdır. Maddi, manevi, duygusal, psikolojik pek çok anlamda kendinizi iyi hissettiğiniz hamilelikler, hem bebeğinizin gelecek yaşamı hem sizin için gereklidir. Keyifli bir geçirmeniz dileğiyle….

womanlogy

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Leave a Comment

Önceki yazılar

BLW (Bebeğinizin Kendi Kendine Beslenmesi) Neden Öneriliyor?

Ek gıda konusu bazı anneler için kabus olurken, bazı anneler için ise sorunsuz devam eden…

% gün önce

Atatürk’ü Anlamaya Yarayan 5 Önemli Eser

Bir kahraman, bir centilmen, bir dahi, bir düşünür, bir devrimci... Bitmek bilmeyen, sayısız mükemmel sıfatlara…

% gün önce

Kış Mevsiminde Vücudunuzu Sıcak Tutacak Besinler

Kasım ayının gelmesiyle hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşmeye başladı. Meteoroloji uzmanları bu kışın sert geçeceğini…

% gün önce

Flodex’ten Ev İşlerine Aile Katılımını Artıracak 5 Tavsiye

Mutlu aileler her yaştan bireyin evde değer gördüğü, hayattan yeterince doyum alabildiği, görev ve sorumlulukların…

% gün önce

10 Soruda Evcil Hayvanlara Çip Taktırma Zorunluluğu

Evde beslenen evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yönetmeliği…

% gün önce

Astrolojide Kariyer Göstergeleri

Doğum haritalarımızda kişiliğimiz, yatkın olduğumuz alanlar, şanslı olduğumuz ve dikkat etmemiz gereken konular ve bizi…

% gün önce