Şebbal Eğinç Göksan

Yazar, Numerolog
Hem bir numerolog, hem turizmci, hem işletmeci, hem tasarımcı hem uzmanı, hem bir anne, hem seven ve sevilen bir eş ve daha nice hem hem hem...
Elimde olsa acaba daha neleri sığdırmaya çalışırdım şu hayatıma bilmiyorum. Hayatın bazı dönemler hızımı kesmek istercesine ``hele bir dur`` diye kulağıma fısıldadığını biliyorum ama.
Hepimiz bir çok sıfatlar elde ederiz bu zaten en kolay olan kısım bence ancak önemli olan hangi sıfatları içselleştirebildiğimizdir.
Ben bir numerolog olana kadar anne ve bir eş olmanın dışında sanırım hiç bir sıfatta kendimi tanımlayamadım. Yıllarca hayat amacını soran biri olarak ``neresi benim yerim ve nerde ben yabancıyım ayırt edemedim`` diyebilirim. Ta ki kendimi bildim bileli rakamlarla oyun oynarcasına bir totem niteliğinde birbiriyle toplama çıkarma işlemlerimle yeni formüllerimi bir oyuna çevirmemin bir anlamı olduğunu numerolojiyle tanıştığım ilk gün anladığım o ana kadar…
Ben gördüğünüz her plakaya duyduğunuz, her doğum tarihine ya da gözünüze çarpan her sayıya sizin baktığınız gözle bakamıyordum. Onları görmeden geçemeyen, onları birbiriyle ilişkilendiren küçük bir kızdım. Bu yaptığımı ne ben kendim anlamlandırabiliyordum ne de birinin beni bu konuda anlayacağını düşünüp yaptığımı dillendiriyordum. O zamanlar ne yaptığımı bilmemenin hezimeti içerisindeydim zaten belki bugünkü bilincim olsa bilen birine neden bunu yapıyorum diye sorardım. Çocuk aklımla sayıları sevdiğimi bildiğim için matematiğimi kuvvetlendiriyorum gibi bir açıklama yapabilirdim ancak sorana.
O gün anladım…
Çok sevdiğim dostum bir gün ``bak senin kalemine göre bir şey buldum`` diye bir siteyi gönderdiğinde neyin cevabını bulacağımı bilmiyordum henüz. Ve işin içine girmeye başladığımda ve girdikçe ``aaa bu neymiş ki, aaa bu nasıl oluyormuş, peki bunun anlamı neymiş?`` derken deli gibi araştırma yapmaya başladığımı fark edince anladım ki bulduğum şey yıllardır anlamlandıramadığım şeyin cevaplarını içeriyordu.
Bu konunun bana gönderilmesi inanın tesadüf değildi. Beklemekte olan zamanı gelmiş amacımın artık beni bul diye kapımı usulca çalışıydı.
O günden beri ``öğrendim, tamamdır, buldum`` diye kenara çekilemiyorum. Çünkü biliyorum içimdeki o ses ``dahası dahası var`` diye haykırıyor. Bu nedendir ki hayatım boyunca belki de öğrencisi olacağım ve olmaktan da hiç bıkmayacağım bir kadim ilmin peşindeyim ve o gördüğüm mağaradaki küçük ışık huzmesinin peşine düşmüş gibi sürekli ilerliyorum o ışığa.
Çünkü biliyorum ki dahası dahası ve dahası her zaman var çünkü bir sayısal düzen içerisinde kurulu olan bu evrenin sayılarıyla ötesine uzanacak bir köprümüz var ve dahasına ulaşmam nasıl mümkün?
Belki de hep beraber şahit olacağız.
Son olarak küçük bir dip not geçmek istiyorum. Yazımın başında daha sıfat sayamadığım, bir çok yapabilirliğimin başında gelen yazma içgüdümün ve bunun üzerine inşa ettiğim hayallerimin gerçekleşmesinde öncülük edecek Womanlogy Ailesi'ne seve seve hoş buldum demek istiyorum☺

Nazan Gönültaş

Okült Astrolog
Herkese merhabalar, ben Nazan Gönültaş. Okültizm, ezoterizm, düşünce gücü, astroloji üzerine çalışmaktayım ve naçizane bunlar üzerine düşünceler üretmekteyim. Doğum haritası danışmanlığı, Esmaül Hüsna ile şifa çalışması ve Access bars uygulaması yapmaktayım. Aynı zamanda Theta Healing uygulayıcısıyım. Bu minvalde eğitimler de vermekteyim. Tüm bunlardan önce ise İsviçre Valens'te almış olduğum eğitim ile Avusturya Vorarlberg'te 5 sene boyunca anaokulu öğretmenliği yaptım.
Uzunca bir süredir hayatın, evrenin, tüm varoluşun sunduğu her güzelliği, gerek profesyonel olarak, gerek kendi hayatımda, ulaşabildiğim herkesle ve her şeyle paylaşmayı umarak ilerliyorum.

Şebnem Baydere

Yazar, Yoga Eğitmeni
Yoga ile 2014 yılında tanıştım ve o gün bugündür matımdan kopmadan yolculuğuma devam ediyorum. Her yolculuk gibi bu da dümdüz bir yol değil. İnişleri çıkışları var ve zaten güzelliği de burada değil mi? Ben bu yolu çok severek yürüyorum. Yogayı öğrencilerimle paylaşmayı daha da seviyorum. Yoga Alliance onaylı temel yoga (Ayça Algün ile 200 Saat) ve Hamak Yogası (Önder Çevik L1) eğitmeniyim. Hamile Yogası eğitmenlik eğitimimi Semra Demirel ile tamamladım. Farklı bir stüdyo ile 2 yıllık bir ortaklık deneyiminin ardından Yoga Kalp Stüdyo'yu kurdum. En son Ekim 2020'de Feride Mehdizade ile Yüz Yogası eğitmenlik eğitimimi tamamladım. Son 2 yıldır da düzenli olarak Çakra workshopları ve çeşitli yoga kampları düzenlemeye devam ediyorum.
2021 Başında 200 Seviye Temel Seviye Yoga Eğitmenlik Eğitimi açmaya hazırlanıyorum.
Evliyim ve bir oğlum var.
Yoga uzun bir yol ve yolda olmak çok güzel.
Şebnem Baydere
Yoga Kalp Stüdyo Kurucusu

Yanında

Yazar, Diyetisyen
Diyet Yanında, bireysel ve kurumsal beslenme danışmanlığı hizmeti veren bir online takip sistemidir. Bu sistemin kurucuları 10 yılı aşkın süredir edindiği klinik tecrübeyi; kongre, seminer ve akademik yayınlarla harmanlayarak dinamik ve güncel bir hizmet sunar. Diyet yanında ekibi alanında uzman iki diyetisyen, planlama-koordinasyon direktörü ve sosyal medya asistanından oluşan profesyonel bir kadroya sahiptir. Etik ilkeler ve bilimsel veriler ışığında, gelişen teknolojik olanakları kullanarak sağlıklı beslenmeyi yaşam stili haline getirmek isteyen kişilere ulaşmayı hedefler. Yaşam tarzı veya temposu sebebiyle diyet takip sürecine sadık kalamayan ve kolaylıkla ulaşabileceği bir uzman desteğine ihtiyaç duyan kişilere bir telefon, bir bilgisayar kadar yakındır. Aktif klinik deneyime sahip uzmanlık alanları; obezite ve kilo verme, aşırı zayıflık(kaşeksi) ve sağlıklı kilo kazanımı, sporcu beslenmesi ve sağlıklı beslenmedir.
Sağlıklı beslenmeye dair güvenilir ve güncel bilgilere ulaşmak için Diyet Yanında Online'ı sosyal medya hesaplarından takip edebilir ve iletişime geçebilirsiniz.
İletişim:
Web Sitesi: www.diyetyaninda.com
Mail Adresi: [email protected]
İnstagram Adresi: @diyetyaninda
Facebook Adresi: Diyet Yanında Online

Baise Banu Erçetin

Farkındalık Rehberi
Baise Banu Erçetin... Bu realitede 50 yaşında.. Doğayı ve dizayn etmeyi çok sevdiği için Peyzaj Mimarlığı okudu. Küçük yaşlardan beri yazmayı, çizmeyi, yaratıcılığın bir çok alanını sevdi, yaptı. 200'ün üzerinde şiiri ve çokça blog yazıları var. Hep daha ötesini, daha farklısını aradığı için kendi mesleğini bırakıp Medya dünyasına geçti. 20 yıl reklam satış konusunda yöneticilik yaptıktan sonra, kendi varlığını daha çok keşfetmeyi seçti. 2016'dan bu yana Access Consciousness (Bilince Erişim) araçlarının uygulayıcısı ve kolaylaştırıcısı olarak hayatı kolaylaştırmak için seanslar, seminerler ve sertifikalı eğitimler vermekte.. Kendisiyle mutlu ve daima soruyor: Bundan daha iyi nasıl olur?

Nigar Dilvin Şimşek

Yazar, Güzellik Uzmanı
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü' nden mezun olduktan sonra, uzun yıllar güzellik sektöründe çalışarak deneyimler kazandım ve kendi deneyim ve tecrübelerimi öğrencilerimle paylaşmaya karar verdim. Şuanda Güzellik Hizmetleri branşında öğretmenlik yapıyorum. Yazılarımda da sizlerle bilgi ve tecrübelerimi paylaşacağım ve tabiatın bize sunduğu organik malzemeler ile kendinize güzellik bakımı yapmanız için size rehberlik yapacağım. Bakım ve güzellik her iki cinsin de ilgisini çeken ve her zaman merak konusu olmaya devam eden bir konu olmuştur bu yüzden birlikte güzellik kürleri hazırlamak ve kendinize bilinçli bakımlar yapmanıza ortak olmak bana mutluluk verecektir. Sevgilerimle.

Tuğba Dedeoğlu Demir

Yazar, Girişimci, Radyo Programcısı
Lise yıllarında başladığım iş hayatıma pek çok turizm firmasında çalışarak devam ettim.Girişimcilik her zaman kanımda olan bir durumdu. Bu yüzden ilk girişimimi 21 yaşında Kaş'ta hayata geçirdim. İki sene Uzun Çarşı'da işlettiğim turistik butiğimden sonra 2000 yılında Berceste Turizm Acentası'nın kurucu ortağı olarak ikinci firmamı kurdum. Eğitimimi turizm sektörü üzerine almıştım. Ancak daha sonra insana dokunma arzumla kendime yeni bir yol çizmeye karar verdim. 1999'da okula döndüm ve Davranış Bilimleri okumaya başladım. Aynı zamanda Güzellikler Evi oyunculuk atölyesinde Aliye Uzunatağan, Sönmez Atasoy, Ayla Algan gibi değerli hocalardan oyunculuk ve tiyatro eğitimi aldım. Ceres Yayınları hayallerimin yeteneklerimle birleştiği üçüncü firmamdı. Harbiye'de bir han odasında kurulan yayın evimiz bugün 200'ü aşkın kitabıyla, ikinci markasıyla (Zencefil Çocuk Kitapları) ve 150'yi aşkın yazarıyla sektörde adından söz ettirmeyi başardı. Eğitime ve bilgiye duyduğum açlık ile Goldman Sacks ve Özyeğin Üniversitesi'nin birlikte yürüttüğü On Bin Kadın Girişimci Eğitim programına da dâhil oldum. Bu program sayesinde hayatımda yeni bir pencere açılmış oldu. Kadın girişimciliği üzerine çalışmaya ve yoğunlaşmaya karar verdim. Bu alanda pek çok kadın platformunda görev aldım ve almaya da devam ediyorum.
İş hayatında kadınları desteklemek adına 2019 yılında ST Endüstri Radyo'da Lider Kadınlar adlı bir radyo programına başladım. Kendi alanında lider olmuş kadınları davet ettiğim radyo programım ile kadınlara ilham vermeyi amaçlıyorum.
Hayaller büyük ve yolumuz hep aydınlık. Kendi hikayemin ilham verici yanlarını, ilham aldığım insanların hikayeleriyle birleştirmek için şimdi de www.womanlogy.com'da röportajlarım ve yazılarımla sizlerle olacağım.
Hayat her anıyla güzel olacak kadar ihtişamlı. Sen neyi görmek istersen, yaşam sahnene onu getirir.

Sinem Gençkol

Yazar - Reklamcı
1983 yılında İstanbul'da doğdum. Eskiye olan düşkünlüğüm yine o yıllara dayanıyor, hayatın belki daha zor ama bir o kadar da keyifli olduğu seksenli yıllara dair her şey kendimi bildim bileli benim en büyük ilgi alanım. O dönemin kendine has olan tarzı, yaptığım her işin ilham kaynağı. Sırf o dönemin modasını yaşatabilmek için kısa bir süre moda tasarımı ve danışmanlığı dersleri alıp, kendi kıyafetlerimi tasarladım. Uzun yıllar çeşitli gazete, dergi ve reklam ajanslarının reklam satış ve medya planlama departmanlarında görev aldım ve şu anda da ulusal bir gazetenin reklam müdürü olmakla birlikte, halen Marmara Üniversitesi İstatistik bölümünde yüksek lisansıma devam etmekteyim.

Mine Altan

Yazar - Eğitmen
1984 İstanbul doğumluyum. İstanbul, içerisinde yaşarken kaçıp gitmek isteyen birçok insanın aksine benim için bir yuvadır. Üniversite yıllarım dışındaki çocukluğum, gençliğim ve yetişkinliğimi geçirdiğim bu koca şehirde bazen saklanarak bazen ise kalabalığına karışarak yaşamak benim için başlı başına bir zevk.

Çalışmakta olduğum firmanın hem iç eğitmenliğini yapmaktayım hem de müşteri hizmetleri departmanının kalite ve eğitim takımının yöneticisi olarak çalışmaktayım. Ulaşabildiğim kadar çok insanın hayatına dokunarak, bildiklerimi paylaşmak ve bu şehri sevmek mutluğumun ve kişisel tatminimin başlıca sebepleri.

Sanata, spora ve kitaplara olan tutkum çocukluğumdan gelir. Üniversite zamanında ilgilendiğim latin dansları ve şu an devam ettiğim Lindy Hop dansına ek olarak, İstanbul'un sanat kaynaklarından sınırsızca yararlanmayı bilen bir şehirliyim.

Filiz KIR

Yazar - Profesyonel Make Up Artist
1980 İstanbul doğumluyum. Hayatı çok sevmekle beraber mesleğimi de çok sevmekteyim. 2009 yılında bu işi profesyonel olarak yapmadan önce plastik makyaj, efekt makyajı, sahne makyajı ve olmak üzere bir çok akademik eğitimler aldım ve televizyon sektöründe işe başladım. Yıllardır bir çok ulusal kanalın televizyon programlarında make up artistlik yapıyorum ve bir çok ünlü ile çalıştım. İşimi aşkla ve sevgiyle yaparak mesleğimi hala sürdürüyorum. Her geçen gün değişen makyaj tarz ve tekniklerini takip ederek kendimi geliştiriyorum. Profesyonel make up artist demek önce eğitim, sonra yılların verdiği tecrübedir.

Merve Evirgen

Yazar- Mühendis
1991 yılında Bursa'da doğdum. Eğitimim için Eskişehir, İstanbul gibi birçok şehirde yaşadıktan sonra şuan Çanakkale'de hayatımı sürdürmekteyim. Farklı şehirlerde yaşamanın hayat serüveninde yeni maceralara yer vermesinden dolayı insanı olgunlaştırdığını düşünüyorum. Yaklaşık 6 yıldır , spor konularıyla ilgileniyorum.