Yatak odaları günümüzün üçte birini geçirdiğimiz yerdir. Hepimiz bu odada dinlenmek, rahatlamak ve huzur bulmak isteriz. Yüzlerce yıl boyunca uzak doğuda insanlar evlerini ve yaşam alanlarını düzenlemek için Feng Shuiden yararlanmıştır. Bu felsefeye göre insanların en savunmasız ve tehlikelere açık oldukları zamanlar uykuda oldukları anlardır. Bu sebeple yatak odanızı size güven ve huzur verecek şekilde tasarlamalısınız. Uzmanı Richard Webster “Eviniz İçin Pratik Öneriler” adlı kitabında yatak odalarınızı feng shuinin bu ilkelerine göre düzenlemenizi öneriyor:

 

*Feng Shui felsefesine göre kare ya da dikdörtgen şekilli yatak odaları en iyi yatak odalarıdır. Bu odalarda chi enerjisinin daha iyi aktığı düşünülür.

 

*Odanın tek girişi olmalıdır. İki kapının olması oda sahibinin huzurlu uyumasına engel olur.

 

*Odanın tavanı eğimli olmamalıdır ve tavanda çıplak ışık kaynaklarından uzak durulmalıdır. Tavan eğimliyse yatağı en yüksek olduğu yerin altına yerleştirin. Açıktaki ışık kaynaklarına iki bambu flüt asın.

 

* iyidir ancak yatağa doğrudan düşen güneş ışığının yatağa aşırı enerji vereceğinden uykuya geçişi zorlaştırdığına inanılır.

 

*İyi bir uykuyu güvence altına almak için yatak odanızı elektrikli aletler, ofis gereçleri gibi yatak odasında bulunmaması gereken nesnelerden arındırın.

 

*Yatak, oda sahiplerinin kapıdan içeri giren insanları kolayca görebilecekleri şekilde yerleştirilmelidir. İdeal durum içeri girenin görülmesi için başın kırk beş dereceden fazla çevrilmek zorunda kalmayacağı pozisyondur. Genellikle yatak için en ideal konum kapının çapraz karşısıdır.

 

*Yatak destek kazanmak için bir duvara dokunmalıdır. Yatağın başı için en iyi pozisyon duvarla temas halinde olmasıdır. Yatak duvarlardan birine değmiyorsa oda sahibi kendini güvensiz ve rahatsız hissedebilir. Yatağın pencereye dayanması da arzu edilmez.

 

*Yatağın ayak ucu odanın ana girişiyle karşı karşıya olmamalıdır.

 

*Yatak çıplak bir ışık kaynağının altına yerleştirilmemelidir. Bunun çiftler arasında sıkıntılar çıkmasına ve enerjisi vereceğine inanılır.

 

*Yatak odanızda, size bekleyen iş yığınlarını anımsatacak şeyleri bulundurmayın. Örneğin ofisten eve getirdiğiniz dosyalar veya yıkanmayı bekleyen kirli sepeti gibi. Sabah gözünüzü açtığınızda kendinizi iyi hissettirecek şeyleri karşınıza koymaya çalışın.

 

*Yatak odaları genellikle yüklük olarak kullanılır. Bu da olumlu enerjilerin odada dolaşmasına engeldir. Yatağın altına atılmış nesneler üzerinde negatif etkiler oluşturur.

 

*Aşk hayatınızın dinamizm kazanmasını istiyorsanız yatak odasında ne kadar çocuksu eşya, oyuncak varsa dışarı çıkarın. Bunlar oyuncak ayılar, model uçaklar ya da çocukluğunuzdan kalma herhangi bir şey olabilir. Partnerinizle iyi bir ilişki istiyorsanız size eskiyi ve ondan öncesini hatırlatacak şeyleri ortak odanızdan çıkarın.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz