Stres, hava kirliliği, fön makinesi gibi pek çok faktörden kaynaklanan saç yıpranmalarının çözümü çok da zor değil. Kolaylıkla hazırlanabilen için işte sizler için hazırladığımız, evde yapılabilecek 5 pratik saç maskesi tarifi :

 

 

  • Yoğurt-Elma Sirkesi-Bal : Yoğurt dengeleyici bir rol üstlenerek, yağlı saçların yağını dengelemeyi, kuru saçların ise nem miktarını arttırmayı başarır. Özellikle probiyotik doğal yoğurtlar tercih etmelisiniz.1 çay bardağı yoğurt , 1 çay kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı balı karıştırıp saç köklerinden uçlarına kadar maskeyi saçınıza yedirin. Yarım saat bekleyip sıcak su ile durulayın. Haftada bir kez tekrarlayın.

 

 

 

  • Ev Yapımı Avokado Kremi : Kuru saçlar için harika bir öneri olan, C ve E vitamini deposu avokado kreminin yapılışı gerçekten basit. İhtiyaç olan malzemeler: Bir adet olgunlaşmış avokado, 1 çorba kaşığı ve 1 çay bardağı süt. Avokadoyu püre haline getirip, sütü ve zeytinyağını da püreye ekleyin. Bu karışımı saçınıza kökten uca yedirip yarım saat bekleyin ve ılık su ile durulayın.

 

 

 

  • Muz Maskesi : Sayısız faydası olan potasyum deposu muz, yıpranmış saçları onarıyor ve saçın doğal elastikiyetine katkı sağlıyor. Nasıl mı uygulayacaksınız? Bir adet muzu iyice ezip, bir kaşığı zeytin yağı ve 1 yemek kaşığı mayonez ile karıştırın. Karışımı tüm saçınıza iyice sürüp 1 saat bekledikten sonra durulayın.

 

 

 

  • Sarımsak Maskesi : İçerisinde bulunan sülfür maddesi ile saçları adeta baştan yaratan sarımsak mucizesi için işte maskemizin tarifi: 3 diş sarımsağı havanda iyice dövün, 3 yemek kaşığı zeytin yağı ile güzelce karıştırıp saçlarınızın köklerine ve uçlarına masaj yaparak yedirin. 1 saat bekleyip saçlarınızı ılık su ile durulayın. Sarımsak kokusundan çekinenler için bu karışıma lavanta yağı da öneriyoruz.

 

 

 

  • Çilek Maskesi : Çileğin içerisindeki C vitamini saç derisindeki yağlanma oranını dengede tutar. 5 adet çileği ezip, 1 çorba kaşığı zeytin yağı ve 1 çorba kaşığı bal ile karıştırın. Bu karışımı saçlarınız ıslakken uygulamanız daha iyi bir sonuç verecektir. Dipten uca tamamen maskenizi ın. 20 dakika sonra durulayıp, ınıza hayran kalabilirsiniz.

 

       Tüm saç maskelerinin etkisini maksimum oranda alabilmek için, maskenizi saçınıza sürdükten sonra saçınızı streç film veya bir bone ile kapatın. Kapalı kalan saçlarda maske saça daha iyi teneffüs edecektir.  Seçtiniz maskeyi düzenli aralıklarla uygulamanız, daha iyi sonuç almanızı sağlar.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz