Merhabalar,

Bahar mevsimi deyince gelir aklımıza. Muhteşem edasıyla kuru dallar çiçeklenir, gelin edasıyla şehirler süslenir. Kışın soğuk etkilerinden çatlayan kuruyan cildimize bahar döneminde daha çok özen göstermek ve bakim yapmak gerekir.

İlk adim iyi bir cilt temizliğinden geçer. Cilt bakımının temel kuralı cildi temizlerken cildi kurutmadan ph dengesini bozmadan bakım yapmaktır. Bununla ilgili bitkilerden faydalanmak istersek papatya iyi bir temizleyicidir, antienflamatuar etkisiyle cildi nazikçe temizlerken cildi yatıştırır, gerekli nemini sağlar.

Papatya ile cilt temizliği nasıl yapılır?

Bir tutam papatya bir çay bardağı kaynamış suda on dakika demlenir, süzülür. İçerisine 10 damla gül yağı damlatılır ve sabah akşam bu muhteşem karışımla cilt temizlenir.

Evde kendi peelinginizi hazırlayarak cildinize bakım yapabilirsiniz

Baharda kıştan geriye kalan ölü derilerimizi de ciltten arındırmak ve cildin yenilenmesini sağlamamız gerekir. Burada yapmamız gereken uygulamasıdır. Bu konuda tamamen evimizde bulabileceğimiz malzemelerle ölü derilerimizden kurtulurken tazelenen cildimizin keyfine bakabiliriz. Bunun için yapacağımız işlem oldukça basit ve keyifli. Profesyonel bakimin yanısıra ev bakımında da muhteşem sonuçlar alabiliriz. Bunun için bir tatlı kaşığı bal ile bir tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi, birkaç damla papatya yağı, bir kaç damla zeytinyağı ile yaptığımız karışımı masajla cildimize üç dakika kadar yediriyoruz daha sonra cildimizi duruluyoruz. Bal ölü derilerimizi cildimizden arındırırken, içeriğindeki vitamin ve antioksidanlarla bakim yaparken hindistan cevizinin kolajen üretimini arttıran cildin eşitsizliğini dengeleyen muhteşem etkisiyle cildin ihtiyacını tamamlarız. Zeytinyağı mucizevi etkisiyle cildi yumuşatır, parlatır, cilde ışıltı katar. Peeling uygulaması yaparken tek dikkat etmemiz gereken sivilce varsa üzerinde uygulama yapmamak.  Eğer uygulanırsa sivilcenin patlayıp cildin etrafına daha çok ılmasına sebep olabiliriz.

Son aşama cildinizi nemlendirin

Ve en son da harika bir nemlendirici ile bahara kendimizi tazelenmiş bir ciltle hazırlanmış oluruz. Güzel bir nemlendiriciyi yine profesyonel bakım kremlerinden faydalanırken evimizde de kolayca hazırlayabiliriz. Bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağına bir çay kaşığı pirinç unu ekleriz,  demlenmiş bir çay kaşığı birkaç damla gül veya ıtır uçucu yağı ile harika bir nemlendirici hazırlayabiliriz. Baharın tazeliğini yeniliğini  cildimizde de hissederken keyifli zamanlar geçirip kendi bakımımızı da tamamlamış oluruz.

Yazar

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü' nden mezun olduktan sonra, uzun yıllar güzellik sektöründe çalışarak deneyimler kazandım ve kendi deneyim ve tecrübelerimi öğrencilerimle paylaşmaya karar verdim. Şuanda Güzellik Hizmetleri branşında öğretmenlik yapıyorum. Yazılarımda da sizlerle bilgi ve tecrübelerimi paylaşacağım ve tabiatın bize sunduğu organik malzemeler ile kendinize güzellik bakımı yapmanız için size rehberlik yapacağım. Bakım ve güzellik her iki cinsin de ilgisini çeken ve her zaman merak konusu olmaya devam eden bir konu olmuştur bu yüzden birlikte güzellik kürleri hazırlamak ve kendinize bilinçli bakımlar yapmanıza ortak olmak bana mutluluk verecektir. Sevgilerimle.

1 yorumu

Bir Yorum Yaz