Güzellik kremlerinin, şampuanların, güneş koruyucu kremlerin avokado özlü olanlarını sıklıkla duyuyoruz. Avokadonun lezzeti toplumumuzda yeni yeni tanınsa da, çekirdeği pek popüler değildir. Halbuki avokadonun içindeki antioksidanların %70'i aslında çekirdeğinde saklıdır. Aşağıdaki yazılanları okuduktan sonra çekirdeği sizin için de çok değerli olacak.İşte avokado çekirdeğinin güzelliğinize katkıları :

 

  • Yaşlanmayı geciktirir : Çekirdekte bulunan antioksidan sayesinde hücre yenilenmesine yardımcı olur ve sizi gençleştirir. Vücudu zararlı maddelerden arındırarak, hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.  Kabuğunu soyduğunuz avokado çekirdeğini rendeleyip tavada kavurabilir ve çorbalarınızın, yemeklerinizin, çaylarınızın içerisine katabilir veya çekirdeği 2-3 bardak su ile demleyip içebilirsiniz.

 

  • Cildinizi güzelleştirir : İçerisinde bulunan E vitamini sayesinde cildi ölü derilerden arındırır, cilt lekeleriyle savaşır ve cildin taze ve genç görünmesine yardımcı olur. Nemlendirici özelliği sayesinde cildin doğal nem oranına kavuşmasına fayda sağlar. avokado çekirdeğinin dış kabuğunu soyup , kurutun ve ezerek toz haline getirin. Zeytinyağı, muz ve avokado tozunu karıştırıp bu karışımı cildinize sürün.  15 dakika beklemeniz cildinizi ölü deriden arındırmaya yardımcı olacaktır.

 

  • Kilo vermeye destek olur : Avokado çekirdeğinde bulunan çözünür lif ile tokluk hissi sağlar ve yağ yakımını hızlandırır. Vücudun protein, karbonhidrat ve yağ metabolizmasında düzenleyici bir rol oynar.   ile harika bir smoothie yapmaya ne dersiniz? 1 adet avokado çekirdeğini kahverengi kabuklarını soyup rendeleyin, 1 limon suyu, 1 kaşık toz zencefil ve çubuk tarçın ile karıştırıp afiyetle için. Bu karışımı günlük rutinlerinizin arasına koymayı unutmayın.

 

  • Saçlara parlaklık verir : Saçlarınızın daha gür ve parlak olmasını istiyorsanız avokado çekirdeğini değerlendirin.Avokado çekirdeğinin dışındaki kahverengi kabuğu soyarak rendeleyin ve 3 kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp, bu karışımı 1 gün bekleterek saçınıza kökten uca sürün. Saçınızı havlu veya streç form ile sararak yarım saat bekletip ılık su ile yıkayın Etkili sonuç için maskenizi haftada 1 kez tekrarlayabilirsiniz.

 

  • Ellerinize bakım yapar : Ellerinizi nemlendirmek isterseniz, bir adet olgun avokadoyu ezip bir miktar yulaf ile karıştırarak ellerinize sürüp 5 dakika bekletin ve ellerinizi ılık su ile sabunsuz yıkayın. Bu yöntem ile elleriniz ölü deriden arınacak ve canlanacaktır.

 

          Ayrıca güzelliğimizin dostu, avokado çekirdeğinin kas eklem ağrılarına iyi geldiğini, bitkinliğe şifa olduğunu, vücuttaki tümörlerin büyümesine engel olabildiğini, tiroid düzensizliklerine iyi geldiğini ve libidoyu yükselttiğini ise unutmayalım ve hayatımızda bu muhteşem çekirdeğe yer açalım.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz