Uzun zamandır mahrum kalınan yurtdışı fırsatları için tek umut önümüzdeki seneki tatilleri değerlendirebilmek. Asla modası geçmeyecek yerlerden biri ise elbette tarihi dokusu ile Fransa. Strazburg ise Fransa'nın doğusu ve Almanya'nın sınırında bulunması ile her iki ülkenin izlerini de içerisinde barındırıyor.

Strazburg, Alsas Bölgesi'nin başkentidir ve gotik mimarisinin örneklerinden olan Victor Hugo'nun ‘dev ve narin harika' olarak tanımladığı Notre Dame Katedrali'ne ev sahipliği yapmaktadır. Sınır kenti olduğundan Fransa'nın diğer şehirlerine benzemeyip, bir çok kültürün etkilerini yoğun olarak yansıtmaktadır. Unesco Dünya Mirasları listesinde yer alan Strazburg ‘Le Petite France' yani ‘küçük Fransa' unvanına sahiptir. Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nu barındırmasına ek olarak Avrupa Birliği'nin en önemli kentleri arasında yer almaktadır.

Notre Dame Katedrali : Fransa'da bulunan dünyaca ünlü, örneği katedral. 1345 yılında açılmış olup, Meryem Ana'ya ithafen isimlendirilmiştir.

Strazburg'a Türkiye'den direkt uçuş olmasa da konumundan dolayı avantajlıdır ve bir çok ülkeden giriş yapmak mümkündür. Hem alman hem fransız kültürünün etkisiyle mutfağının gelişmiş olduğu kentte tadına doyamayacağınız lezzetler mevcuttur. İnce pizza olarak nitelendirilen ‘Tarte Flambee', şarapta bekletilmiş lahana ‘Choucroute', fırıncının fırını anlamına gelen ‘Baeckeoffe' Alsace mutfağının vazgeçilmezlerindendir.

İnce Pizza Tarte Flambee

Noel zamanı tam bir görsel şölen olan şehir Fransa'nın en ünlü noel pazarına sahiptir. Kleber Meydanı'nda bulunan Aubette ise kentin en ünlü alışveriş yeridir.

Editör: Canan Çevik 

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz