Merhaba, bu defa sizlere kışın yıpratıcı etkilerinden koruyan cilt onarıcı bir tarifle geldim. Özellikle  sürecinde evimizde kolaylıkla hazırlayabileceğimiz, deriyi koruma ve mikroorganizmalara karşı güçlendirmek için pratik çözümler sunmak istiyorum. Evet sıkıldık bunaldık cildimiz maske takmaktan ötürü tahriş oldu; bazılarımız sivilce problemleriyle karşı karşıya kaldı. Mutfağımız eczanemiz ,bitkilerimiz şifa kaynağı.

Aynısefa bitkisi, harika bitkilerimizden olup, cildi çok yüksek oranda nemlendirdiği, cilt kızarıklıklarını kayda değer oranda azalttığı ve cilt sebumunu güçlü bir şekilde arttırdığı  yapılan bilimsel araştırmalarda rapor edilmiştir. Bebek pişiğini geçirmede de güvenilir ve etkili olduğu vurgulanmaktadır.

Papatya ailesinden gelen Aynısefa bitkisi

 

Aynısefa bitkisi ile hazırlayacağımız tonikle cildimizi önce güçlendirelim.

Malzemeler:

Bir drog( kaşığı aynı sefa)

Bir su bardağı içme suyu

Limon

Lavanta yağı

Yapılışı:

Bir su bardağı içme suyunda aynısefa demlenir, soğuduktan sonra 10 damla limon sıkılır,10 damla lavanta yağı damlatılır.

Buzdolabında cam bir sprey kutusunda 10 gün muhafaza edilebilir.

Sabah akşam düzenli kullanımında mikroorganizmalara karşı cildi koruyarak cilt bariyerini güçlendirir, cildi sıkılaştırır, nem vererek tahrişi önler. Özellikle hasar görmüş ciltlere kullanılır.

Sağlıklı günler,

 

Yazar

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü' nden mezun olduktan sonra, uzun yıllar güzellik sektöründe çalışarak deneyimler kazandım ve kendi deneyim ve tecrübelerimi öğrencilerimle paylaşmaya karar verdim. Şuanda Güzellik Hizmetleri branşında öğretmenlik yapıyorum. Yazılarımda da sizlerle bilgi ve tecrübelerimi paylaşacağım ve tabiatın bize sunduğu organik malzemeler ile kendinize güzellik bakımı yapmanız için size rehberlik yapacağım. Bakım ve güzellik her iki cinsin de ilgisini çeken ve her zaman merak konusu olmaya devam eden bir konu olmuştur bu yüzden birlikte güzellik kürleri hazırlamak ve kendinize bilinçli bakımlar yapmanıza ortak olmak bana mutluluk verecektir. Sevgilerimle.

Bir Yorum Yaz