Kıl Tekniği son zamanların en popüler uygulamalarından birisi. Bu özel teknik hakkında merak edilenler hakkında konunun uzmanı İnci Korkmaz ile bir röportaj yaptık. Öğrenmek isteyenler için işte Microblading Kıl Tekniği :

Microblading nedir?   

Microblading kalıcı inanılmaz doğallıkta manuel bir sistemdir. Kalıcılığı belki yarı kalıcı olarak kabul edilse de görünümünün doğallığı tartışılmaz bir uygulamadır. Klasik kalıcı makyaj iğnelerine göre 3 kat daha ince iğnelerin kullanılması ve cildin sadece 1 tabaka altına yani epidermise kıl kıl çizilmesi ile harika bir doğallık elde edilir. Yaklaşık 5 yıldır Türkiye' de uygulanmaktadır.

Microblading uygulaması kimler için zararlıdır?

Hamilelere (hormonal değişkenliklerden dolayı),  yakın zamanda kemoterapi görmüş hastalara, HIV virüsü taşıyanlara, yüz bölgesindeki egzamalı ciltlere, hemofili hastalarına, şeker hastalarına ( doktoruna danışıp düzenli ilaç kullanıyorsa problem yoktur.) microblading uygulaması yapmak sakıncalıdır.

Microblading uygulamasının kalıcılığı nasıldır?

Microblading uygulamasının kullanım süresi cilt yapısıyla doğru orantılı olarak değişir. Ancak ortalama olarak minimum 6 ay, maksimum 1- 1.5 yıldır. Uygulamadan sonra bakımlarına uyarak ve mümkün olduğunca solaryum, havuz kloru, aşırı sıcak banyo, buhardan koruyarak kullanım süresini arttırabilirsiniz.   

Microblading ne zaman yaptırılmalıdır?

Microblading her mevsim yapılabilir ama elbette yazın kısmen daha korumalı davranmak gerekir örneğin 15 gün kesinlikle direk güneş ve havuzdan kaçınmak gerekir.

Microblading yapılırken hangi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır?

Microblading Kıl Tekniği yapılırken göz önünde bulundurulan faktörler şunlardır: Kişilerin cilt yapısı, yaşı, hatta ı yapılacak modelle uyum içerisinde olmalıdır aksi taktirde işlem ne kadar başarılı olsa da kişi ile uyumsuz bir görüntü elde edilir bu da hem kişiyi hem de bizi memnun etmeyen, istemeyeceğimiz bir durumdur. Sonuçta memnuniyet bizler için oldukça önemlidir.

Kaş kontürü ve microblading arasındaki fark nedir?

-Kaş kontürü ile microblading  çok farklıdır. Kontür kaşa komple boyanın zerk edilmesidir ve işlem makine ile yapılır. Microblading ise manuel bir sistemdir.

-Kaş kontürünün dezavantajı yapay bir görüntüsü vardır, microblading ise oldukça doğal bir görünüm sergiler.

-Kontürün avantajı ise, microbladinge göre 5-6 yıl daha uzun ömürlüdür.  Ancak microblading maalesef kontüre göre daha geçici bir uygulamadır.

Kişi doğallık, yapaylık, uzun süreli kullanım, kısa süreli kullanım gibi faktörleri göz önünde bulundurarak ve görselleri inceleyerek bir tercih yapabilir.

Microblading yapılırken nelere dikkat edilmelidir?

Microblading kalıcı makyaj sanatı uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı hijyen kuralları vardır ki bunlar :

-Tüm iğneler tek kullanımlık ve steril olmalıdır.

-Kullanılacak ekipman ve malzeme de steril olmalı ve hijyen kuralları içerisinde kullanılmalıdır.

-İşlemi yapacak kişi işinde uzman ve uzmanlık belgesine sahip olmalıdır.

-Her hastaya ayrı steril örtü kullanılmalıdır.

-Uygulama yapılan oda temiz ve ortam klinik ortamı olmalıdır.

Microblading uygulaması hakkında detaylı bilgi almak ve uygulamayı yaptırmak için ulaşmak isterseniz İnci Korkmaz'ın iletişim bilgileri:                                                                                                                     İnci Korkmaz / Permanent Makeup Artist         
Adres: Barbaros Hayrettin Paşa mh. 1997 sk Phuketlife Residance k:1 d: 8 İstanbul/ Esenyurt
Tel: 05338172718
Instagram Adres: @phibrows_inci

 

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz