Tırnaklar bir kişinin bakımlı ya da bakımsız, mutlu ya da mutsuz, sağlıklı ya da sağlıksız olduğunun belirtisidir adeta. Ruh hallerinin yansımalarını tırnaklarda görürüz. Oysa güçlü ve sağlıklı tırnaklara sahip olmak tahmin edildiği kadar zor değil. İşte sizi her zaman bakımlı ve sağlıklı gösterecek güçlü tırnaklara sahip olmak için yapılması gerekenler:

 

*Tırnaklarınızı yemeyin: Tırnak dışarıya sizin stresli, tedirgin, mutsuz olduğunuz imajını verir. Aynı zamanda tırnaklarınızın içine biriken kirler ağzınıza geçmiş olur. Yenilmekten görüntüsü bozulmuş tırnaklarınız için öncelikle neden bu davranışı sürdürdüğünüz üzerine düşünün ve sorunu içerden gerekirse bir uzmanla çalışarak çözmeye çalışın. Acı cila denilen tadına acılık veren ojelerden kullanabilirsiniz. En güzel çözüm bir karar almak ve o davranışı yapmamak.

 

*Beslenmenize dikkat edin: Zor uzayan, çabuk kırılan tırnaklar dengesiz beslenildiğini de işaret eder. Yeterli oranda protein aldığınızdan emin olun. Haftalık beslenme rutininize , bakliyat, et ve sebze ürünlerini dengeli oranlarda mutlaka ekleyin ve bol su tüketin.

 

*Temiz eller, temiz tırnaklar: Ellerinizi yıkarken tırnak içlerinizi de özellikle yıkamaya dikkat edin. Bu hem sağlığınız hem de görüntünüz için önemlidir. Yapılan araştırmalarda ilk kez karşılaşan insanların birbirinin gözleri ve ellerine dikkat ettikleri sonucu çıktı. Enfeksiyonlardan korunmak ve aynı zamanda imajınız için bu konuyu atlamayın ve sık sık ellerinizi yıkayın.

 

*Düzenli bakımı ihmal etmeyin: Tırnaklarınızı düzenli olarak kesin. El tırnaklarınızı kavisli, ayak tırnaklarınızı düz kesmeniz önerilir. Tırnaklarınızın sağlığını görünüşünden daha çok önemseyin ve fazla uzatmamaya çalışın. Uzun tırnaklar takılıp kırılmaya daha yatkındır ve bu tırnağınız için çok zararlıdır.

 

*Özel eşyalarınız olsun: Manikür ve ünüzü dışarıda yaptırıyorsanız kendi törpü, tırnak makası gibi araçlarınızı yanınızda götürün. Tırnak makasınızı evde birlikte yaşadığınız insanlar dahil kimse ile paylaşmayın ve kullandıktan sonra yıkayın.

 

*Oje kullanımı: Koyu renkli ojeleri uygulamadan önce saydam bir astar sürün. Bu ojenizi çıkarırken etrafında leke kalmamasını sağlayacak. Tırnaklarınızın sararmaması için dönem dönem oje sürmeyi bırakın ve tırnaklarınıza hava aldırın.

*Takviye bakımlar: Tırnak güçlendirici, sertleştirici olarak özel üretilen ürünleri kullanabilirsiniz. Nemlendirmek için badem yağı ve hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz