Sizlere sunmaktan ve kendi kendinize hazırlayabileceğiniz tarifler vermekten duyuyorum. Daha önceki paylaşımımda “Ev Yapımı Kış Toniği” tarifi vermiştim. Bu sefer ise çokça karşımıza çıkan at kestanelerini değerlendirme zamanı.

At kestaneleri beyaz ve kırmızı renkli çiçekleriyle park ve bahçelerimizi süsler ve ülkemizde süs bitkisi olarak yetiştirilir. Ana etken maddesi ‘aescindir'. Damar daraltıcı, kılcal damar çatlamasını önleyici, kırışıklık giderici özelliği sebebiyle bir çok kozmetik üründe kullanılır. Hazırlayacağımız bu kremi genişlemiş gözeneklerin sıkılaştırması, göz çevresi kırışıklıklarının ve kılcal damarların giderilmesi, tahrişi önleme, nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

Öncelikle krem yapabilmemiz için at kestanelerini toplamamız veya bir aktardan temin etmemiz gerekir.

Malzemeler:

15 gr balmumu

80 ml at kestanesi yağı

Yapılışı:

Topladığımız at kestanelerini kabuklarından çıkarıp rendelenir. 100 gram at kestanesi 1000ml zeytinyağında güneşte üç hafta bekletilir.

Süzülen at kestanesi yağı bir kenara ayrılır.

Balmumu eritilir, at kestanesi yağı ilave edilip metal olmayan bir kaşıkla iyice karıştırılır ve içerisine 10 damla lavanta yağı ilave edilir.

Sabah akşam temiz olan cilde uygulanır.

At kestanesi kremi cildi mikroorganizmalara karşı korur ve cildin bariyerini güçlendirir.

Sağlıklı Günler,

 

Yazar

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü' nden mezun olduktan sonra, uzun yıllar güzellik sektöründe çalışarak deneyimler kazandım ve kendi deneyim ve tecrübelerimi öğrencilerimle paylaşmaya karar verdim. Şuanda Güzellik Hizmetleri branşında öğretmenlik yapıyorum. Yazılarımda da sizlerle bilgi ve tecrübelerimi paylaşacağım ve tabiatın bize sunduğu organik malzemeler ile kendinize güzellik bakımı yapmanız için size rehberlik yapacağım. Bakım ve güzellik her iki cinsin de ilgisini çeken ve her zaman merak konusu olmaya devam eden bir konu olmuştur bu yüzden birlikte güzellik kürleri hazırlamak ve kendinize bilinçli bakımlar yapmanıza ortak olmak bana mutluluk verecektir. Sevgilerimle.

Bir Yorum Yaz