Başarılı makyajlar güzelliğinize katarak size kendinizi çok daha iyi hissettirirken, başarısız makyajlar ise var olan güzelliğinizi bile gölgeleyebilir. Bu yüzden adeta bir sihir gibidir ve içerisinde oldukça fazla tüyo barındırır. Bu tüyolardan en önemlisi ise doğru tene doğru makyaj malzemesi seçimidir. Bugünkü yazımda sizlere esmer kadınlara yönelik makyaj tüyolarından keyifle bahsedeceğim.

Doğru kapatıcıyı, fondöteni, pudra ve allığı seçmek öncelikli adımlardır. Bu yüzden bu ürünlerin satın alımında gün ışığından mutlaka faydalanmalısınız aksi takdirde iç mekan ışıklandırmaları sizi yanıltarak yanlış ürün seçmenize sebep olabilir. Ürünlere çok aşina değilseniz, kozmetik mağazalarındaki cilt bakım uzmanlarından cildinize en doğal duracak ürünü seçme konusunda yardım almaktan çekinmemelisiniz.

Özellikle kapatıcı seçimi oldukça önemlidir. Yanlış kapatıcı seçimi yapılırsa, tüm makyaj yüzünüzde sırıtabilir. Allık seçiminde şeftali ve hafif kahveye kaçan parlak ve bronz tonları tercih edebilirsiniz. Ruj seçiminde ise iddialı renkler yerine kiremit tonları veya koyu kırmızı tonları deneyebilir, natürel görünüm seven biriyseniz krem tonlarını tercih edebilirsiniz.

Esmer kadınların en büyük avantajı, yüz hatlarını ortaya çıkaran elmacık kemikleri ve göz yapılarıdır. Kendini fark ettiren gözler için siyah ve gri tonlarında dumanlı ve eyeliner kullanımı tercih edilmeli böylece çekici bakışlara sahip olmanız çok da zor olmayacaktır.

Saç renginiz koyu tonlarda olup, gözleriniz renkli ise mürdüm, zümrüt yeşili, koyu menekşe ve amber kahvesi gibi göz makyajı tonları  iddialı bakışlara kavuşmanız için size çok yardımcı olacaktır.

Örnek olması açısından bazı ünlü isimlere yaptığım makyaj örneklerini inceleyebilirsiniz:

Cansu Dere
Hande Ataizi
Şükran Ovalı
Didem Delen

 

Bir Yorum Yaz