Tekniği: Ten Makyajı ve Doğru Fondoten Seçimi

Makyaj renk ve şekil illüzyonudur. 

Teknik olarak makyaj yüzü renklendirmek, boyutlandırmak ve gölgelendirmektir. Makyaj tekniğini genel olarak yoğun renk, mükemmel dağıtma ve geçişler, uygun yerleri uygun renklerle buluşturma olarak tanımlayabiliriz. 

 

Makyaj yapmanın inceliklerini iyi bilmek gerekir. Makyaj doğru uygulanmadığı takdirde hoş olmayan görüntülerle karşılaşabiliriz. Makyajı doğru uygulamak ve doğru teknikleri kullanmak en iyi sonucu elde etmemizi sağlar. Çoğu kadın makyaj yapmayı bilmediğini söyler. Bazıları da harika makyaj yaptığını düşünür. Makyaj, farkında olmasanız da içinizde bir yerlerde ciddi bir konudur aslında.Bilmeniz gereken şu ki: Makyaj yapmak çok kolay!

 

Doğru makyaj malzemesi ve doğru makyaj uygulamalarıyla makyaj yapmak hem kolay hem de eğlenceli. Şimdi ise olarak makyaj malzemelerinin nasıl kullanılmaları gerektiğine değinelim. Fondötenle başlamak ister miyiz? Evet dediğinizi duyar gibiyim.Fondöten tüm makyajın temelini oluşturur. Günümüzde fonöten çeşidi oldukça geniş seçeneğe sahip. Bu duruma kendimize en uygun olan fondöteni doğru bir şekilde nasıl seçmeli ve uygulamalıyız?

 

Doğru Fondöten Seçimi 

Doğru fondöteni seçmek için öncelikle cildimizi iyi tanımalıyız. Eğer cilt yağlıysa sıvı formüllü fondötenler yerine pudra bitişli fondöten tercih edilir. 

Şayet cilt yapınız kuruysa sıvı formundaki fondötenleri tercih etmelisiniz. 

Cildiniz normalse şanslısınız. Fondöten konusunda istediğinizi seçmekte özgürsünüz. 

Eğer olgun bir cildiniz varsa pudra bazlı ürünlerden kaçının. Pudra bazlı ürünler çizgilere dolup kırışık görünümünü öne çıkarır. Bunun için kapatıcılığı hafif, antioksidanlarla zenginleştirilmiş bir fondöten kullanın.  

Fondöten seçerken renginin tenimize uyum sağlaması önemlidir. Ne ten rengimizden koyu ne de açık olmalı, tenimizle aynı renk olup bütünleşmeli. Bu renk uyumunu yakalamak her zaman kolay olmuyor. Doğru fondöten seçebilmek için öncelikle cilt tonumuzu bilmeliyiz. 3 tip cilt tonu vardır: 

  • Sıcak alt tonlu sarılar
  • Soğuk alt tonlu pembe 
  • Nötr yani naturel

Bazı kozmetik markaları bu cilt tonlarını W, C, N olarak kısaltarak ürünlerinde belirtir. 

Fondöten alırken denemek için en uygun yer çene kemiğimizdir. Uygularken çenenizden boynumuza doğru dik bir çizgi çekerek biraz yüze biraz boyuna uyguladığınızda rengin teninizle bütünleşip bütünleşmediğini net olarak görebilirsiniz. 

Fondöten en doğru şekilde nasıl uygulanır? 

Fondöten seçimi kadar onu uygulayacağımız araç da çok önemlidir. Bunun için de yine fondötenin yapısına uygun fırça ve sünger kullanmak gerekir. Kalın yapılı fondötenler daha çok nemli süngerlerle bütünleşirken ince yapılı fondötenler ise daha sık kıllı fırçalarla uygulandığında iyi sonuç verir. 

Doğru makyaj uygulamalarının püf noktalarına değineceğim yazılarımın ilkinde ten makyajını konuştuk. Güzelliğinizi ortaya çıkarmanıza yarayan makyaj önerilerimin devamı için bir sonraki yazıda görüşmek üzere. 

Bir Yorum Yaz