Cilt kapatıcıları çantamızın en gerekli malzemelerindendir. Fondötenin ağır olması, zamanla çizgilere dolması ve hava şartlarına göre sıcak havada terleme yapması makyaj malzemesi üreticilerini yeni ürünler çıkarmaya yöneltti. 

Fondöten güçlü kapatma özelliği, porselen bir görünüm vermesi ve aslında en iyi makyaj bazı olması sebebiyle hala en çok tercih edilen. Özel gün ve gecelerde hiç düşünülmeden kullanılabilir. Fakat gözenekleri çok fazla tıkadığı için yatmadan önce mutlaka temizlenmeli. Uzun süreli kullanımlarda cildi yaşlandırır ve cilt sağlığını olumsuz etkiler. Bu sebeple her gün kullanımı önerilmez. 

BB Krem birçok özelliği içerisinde barındırır. Renkli nemlendirici diyebileceğimiz BB kremde amaç özellikle yaz aylarında cilde nem vermek ve doğal bir görünüm ile cilt kusurlarını kapatmaktır. Kapatıcılığı az olsa da daha genç, doğal bir görünüm vermesi sebebiyle sevilir. İçerisinde ayrıca nemlendirme, güneş koruma özelliği, hafif kapatıcı olma, makyaj bazı yerine geçme gibi özellikleri de vardır. Eğer günlük bir makyaj yapacaksanız kullanabilirsiniz. 

CC Krem ise daha çok kapatıcı özelliği ile öne çıkar. Cildinizde varsa kızarıklıklar, lekeler, çiller bunları kapatmak için kullanabilirsiniz. Ciltteki renk farklılıklarını ortadan kaldırır, leke görünümünü azaltır. CC kremler de BB kremler gibi hafif bir yoğunluğa sahiptir. Cilt tipinize göre özellikle yaz aylarında bu iki kremden birini tercih edebilirsiniz. 

Cildiniz kuru ise nemlendirme ve daha aydınlık bir görünüm için BB kremi tercih edebilirsiniz. Eğer yağlı ise ve mat bir görünüm elde edip, cilt rengi eşitliği sağlamak istiyorsanız CC kremi öneririz. Fondöteni ise yalnızca özel zamanlarda ve bir kaç saat kalacak şekilde kullanmanızı öneririz. Hangisini seçmiş olursanız olun, cilt renginiz ile tamamen aynı renk tonunda olanı seçip kullanmalısınız.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz