: ın En Doğal ve Canlı Hali

Doğal makyaj yapma trendi makyaj tarzları arasında en sevdiğimiz ve kendimizi her ortamda iyi hissettiren doğal ve ıdır. Sağlıklı, canlı, güzel ve yokmuş gibi görünen bir makyaj için fazla mesai harcamamıza gerek kalmadan bir kaç adımda “no make up”uygulaması yapabiliriz. İşte bu trendi uygulamamızı sağlayacak makyaj adımları: 

  1. Yokmuş gibi görünen bir ten makyajında öncelikle cildin temizlenmesi ve iyi nemlendirilmesi çok önemli.
  2. Kullanılan fondöten cilt rengi ile uyumlu olmalı. Doğal ten makyajı için mat bitişli fondötenler yerine ışıltılı fondötenler tercih edilmeli. Fondöteni uygularken ıslak makyaj süngeri kullanarak tampon hareketler yaptığımızda doğal bitişli bir görünüm elde ederiz.
  3. Doğal bir görünüm için göz altı sorunlarını minimuma indirmek gerekiyor. Bunun için  doğal sonuç verecek kapatıcı seçmeye özen göstermeliyiz. Kapatıcıyı bolca sürmek yerine doğal olması için nokta nokta şeklinde sürüp, parmak veya sünger yardımı ile dağıtabiliriz. Parmak ısısı ile kolay bir şekilde ılacak olan kapatıcı böylelikle daha etkili sonuç verecektir.
  4. Yok gibi görünen bir makyaj için doğal tonlarda tercih edilen kahve ve tonlarındaki ışıltılı renkler ile gözleri boyutlandırarak doğal bir etki bırakabiliriz.
  5. Allık doğal tonlarda seçilmeli ve basit bir şekilde elmacık kemikleri üzerine uygulanmalı.
  6. Kaş renginize uygun bir tonda far veya kalem  seçilerek kaşlarda sadece boşluklar doldurulmalı.
  7. Dudak renginize uygun ruj veya gloss(parlatıcı)  uygulayarak makyajınızı tamamlayabilirsiniz

Doğal ve bakımlı kadınların tercihi No Make Up şimdi herkes için keyifli bir tercih olarak aramızda.

Bir Yorum Yaz