Işıl ışıl parıldayan, ın dostu doğal yağlar yazısını sizler için hazırladık. Ancak konu saç ise kuralımız; Süreklilik. Düzenli aralıklarla kullanıldığı takdirde olumlu sonuç alabileceğiniz alternatifler burada. Şimdi saçlar için canlanma vakti…

 

 

  • : Argan yağı nemlendirici ve canlandırıcı yağlar arasında en iddialı olanıdır. Faslı kadınların vazgeçilmezi olan Argan yağının elde edildiği ağaçlar Fas'ın güneybatısında yetişir. Saçları besleyip, saç derisini nemlendiren ve  kırıkları önleyen argan yağını aktarlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Elinize saç uzunluğunuza bağlı olarak bir miktar argan yağı alarak, kuru olan saça, saç derinize de temas ettirerek yedirin. Daha sonra saçınıza streç film veya tülbent sararak yağın etkisini güçlendirin. Yarım saat bu şekilde bekleyip saçınızı yıkayabilirsiniz.

 

 

 

  • : Saçınızın daha yumuşak ve daha parlak olması için harika bir öneri olan zeytin yağı, doğal saç kremi görevini üstlenir adeta. Kırılgan, kuru ve yıpranmış saçlar için doğal bir çözüm olan zeytinyağını ister kısık ateşte ısıtarak isterseniz ısıtmadan saç uzunluğunuza göre bir miktar alarak kuru olan saçınıza sürmeli ve sonrasında saçınızı tülbent veya streç film yardımıyla sararak 1 saat bekletmelisiniz. Bekleme sonrasında ılık su ile yıkayıp bu işlemi haftada en az 1 kez tekrarlamanız sonuç almanızı hızlandıracaktır.

 

 

  • Keten Tohumu Yağı :Keten tohumu yağı içerdiği Omega-3 ile saç uzamasını destekler ve saçı tedavi eder. Kafa derisinde oluşan sedef, …vb hastalıkların iyileşmesi için de kullanılabilen keten tohumu yağını saç diplerinizden başlayarak tüm saça masaj ile yedirip yarım saat beklemeniz yeterlidir. Sonrasında ılık su ile yıkamanız ve bu işlemi haftada 1 kez uygulamanız yeterlidir.  

 

  • Avokado Yağı : Avokado yağı saç tarafından çok hızlı emildiğinden, kuru saçlarda hemen faydasını gösterir. İçerdiği sterolin maddesi sayesinde saç derisinde nemlendirici etki gösterir. Saçı ısıya karşı güçlendirir. Avokado yağını duştan sonra kullanmak isterseniz elinize bir miktar alarak saç uçlarına sürün. Saç diplerine uygulamak isterseniz de duştan 15 dakika önce saç diplerinden başlayarak tüm saça sürüp bekleyebilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı : İçerdiği E vitamini sayesinde saçların uzamasına yardımcı olan hindistan cevizi yağı, muhteşem görünümlü dolgun saçlara ulaşmak isteyenlerin de başvurduğu bir seçenek. Hindistan cevizi yağından bir miktar alıp saçınıza diplerden başlayarak masaj yapın ve saçınızı 45 dakika bekletip ılık su ile durulayın.Duruladıktan sonra yumuşak ve ınızı siz de fark edeceksiniz.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz