Türkiye'de , kişisel gelişim denince akla gelen ilk isim olan Sevgi Keleş, Womanlogy okurlarına özel yaz mevsiminin güzel enerjilerinden de yararlanarak ilişkisini tazelemek, yenilemek isteyenlere  önerilerde bulundu.

Aynı zamanda Evlilik ve İlişki Danışmanı olan Sevgi Keleş, Sevgi Ötesi Enerji ve Sarkaç kitaplarının da yazarı. Kendisi alanında en etik çalışan, pozitif enerjiye bilimsel gözle yaklaşan ve üniversite akreditasyonu bulunan öncü bir enerjist. Kendisine bize bu ayrıcalığı tanıdığı için teşekkür ediyor, önerileriyle sizi baş başa bırakıyoruz:

Bazen bir kişi görürsünüz ve o kişiyi daha önceden tanıyor gibi hissedersiniz. Bir mekana girersiniz, kendinizi sebepsiz neşeli yada sıkılmış, negatif hissedersiniz. Etrafınıza bakınırsınız olumlu ya da olumsuz hissetmek için neden de bulamayabilirsiniz. İşte bu o kişinin, mekanın yaydığı frekanstır. Frekans ne kadar yüksek olursa o kadar daha pozitif alan açılır. İlişkiler de böyledir, mevsimlerde…

Yaz içimizin mucizelere en kolay açıldığı mevsim. Yeni başlangıçları neşeyi tazelenmeyi bedenimizi ve ruhumuzu sıcacık eden mevsim. Her mevsimin frekansı kendine özgüdür. Bu frekanslar mucizeleri yaşamımıza zamanı geldikçe daha da fark etmemizi sağlar. İlişkimizin frekansına daha da katkı olmak için yazın enerjisinden destek alabiliriz.

     Biriken negatifleri topraklamak

Koca bir kış geçti. İlişkinizde inişler çıkışlar olmuş olabilir. Yaşamın getirdiği her anı kucaklarken zorlanmış olabilirsiniz. Sebepsiz yorulmuş, tıkanık hissedebilirsiniz işte tam da bu anda doğa bize kucak açar. Çiftlerin el ve ayaklarını 18 dakika toprağa temas ettirmesi biriken negatif enerjilerin nötrlenerek bedenden uzaklaşmasına katkı olur.  Negatiften arındıkça kalbinizdeki ağırlık hafifler. Hafifledikçe ruhunuz daha özgür hisseder. Ve topraklanan negatif enerjiler sayesinde geçmişte olan her olumsuz durumun enerjisini bir birine iliştirmeden daha objektif ve dingin hissedebilirsiniz.

Zihinde konuşan negatifleri susturmak

Zihnimiz gevezedir. Arka planda çalışan uygulama gibi yavaş yavaş güç kaynağını tüketir. Enerjinizi çalan bu sürekli tekrar eden negatifleri susturmak için yazın frekansı idealdir. Güneşin batma saatinden 6-8 dakika önce güneşi izlemeye başlarsanız ve güneş batarken minik bir meditasyon ile taçlandırırsanız, konuşan zihninizin dinginleşmeye başladığını görebilirsiniz. Zihin kod olarak güneşi başlangıç ve bitiş gibi algılayabildiğinden zihinde başlayan tekrarlayan konuyu meditasyonla birlikte bitiş enerjisine taşıyabilir. Bu geriye atılmış bir düşünce olmamalıdır. Zihnimizin boşalması önemlidir. Bu yüzden yazın o sıcak rüzgarını hissetmek güneşi izlemek ve gökyüzünün maviliğini bir kez daha keşfetmek negatif düşüncelerden uzaklaşmak için mucize oluşturabilir.

Durma enerjisini dönüştürme

İlişkilerde zaman zaman durma enerjisi gözlemlenebilir. Nedir bu durma enerjisi? Yapılan planlar sebepsiz ötelenir. Beklenen adımlar atılırken sebepsiz yavaşlar. Günler aylar mevsimler geçer sanki ilişki hep aynı yerdedir. Monoton bir enerji ilişkinizin en baskın enerjisi olur. Tam arzu edilen frekans değildir yalnız kötü de değildir. Olduğu yerde duruyordur, gerilemiyor, ilerlemiyordur da. Yaz bu enerjinin dönüşümü için harika bir fırsat sunar. Durma enerjisinin dönüşümde birçok meditasyon ve ritüelde sudan destek alınabilmektedir. İlişkinizdeki durağanlık içinse çiftlerin denize girmesi tuzlu suyun ayak tabanı dahil tüm vücutta yayılması ilişkinin enerjisini yükseltmeye katkı olabilir. Denize giremeyen kişiler ise güneşi ve sıcak havayı bedende hissetmek için ayak tabanlarını suya koyabilirler.

Yazın enerjisine yoğunlaşırken beden sağlığınızı da gözetmeyi unutmayın.  Yazın frekansını yakalarken doktorların yaz önerilerini ön planda tutarak hareket edelim.

Hayallerinize yıldız enerjisi çekmek

Buradaki hediye yazın getirdiği frekanstır. Tek başına güneş, tek başına deniz değildir.  Katkı sadece gündüz değil gece de akar. Yazın gökyüzü daha nettir. Yıldızlar daha kolay gözlemlenir. Çiftlerin yıldızları izleyerek kuracağı hayali gökyüzü besleyecektir. Öyle ki birçok kültürde gökyüzüne bakarak hayal kurulurken esen rüzgârın bu hayale engel olan blokajların iptal olduğuna inanılır. Çiftlerin beraber hayal kurması ilişkilerini pozitif yönde beslerken hissedilen meltem ise romantizmi arttırabilir.

       İlişkinde hoşgörü enerjisini arttırmak

Partnerinizi hoş görmek, her halini olduğu gibi sevmek ne muazzamdır değil mi? İşte bu frekansın ilişkinizle bütünleşmesi için ideal dönemdeyiz. El ele yapılan uzun yürüyüşler çiftlerin daha da birbirine pozitif yaklaşmasına katkı sağlamaktadır. Avuç içlerimizdeki tali çakralarımız aktive olarak yazın sıcak enerjisi ile birleşerek daha da yükselir. Yürüyüş sırasında olumlu cümleler seçmek ve kocaman gülümsemek frekansınızın etrafınızı sarmasına destek olabilir.

       Karar almadan önce

Zihin netliği her konuda olduğu gibi ilişki konusunda da çok önemlidir. Çünkü ilişkimiz yaşamımızın yaklaşık %78′ ini oluşturur. Anlık karar almadan önce evrenin bize armağan ettiği yazın enerjisinden katkı alabiliriz.

Ay ışığında düşünmek, konuyu bir kez de tarafsızca kendimize dile getirmek. Kendimizi dışardan izlemek için muazzam bir alandır. Ay ışığının bulanık olan enerjileri dağıtma gibi müthiş bir etkisi vardır. Öyle ki doğal taş arındırırken birçok kişi doğal taşını ay ışında bırakabilir.  Ay ışığında kendimizle geçireceğimiz zaman bize daha derin nefes almada katkı olabilir.

Her mevsim değiştiğinde enerjilerimiz de değişir. Her mevsim yeniden hayatı deneyimleriz. Yaşamınızın her anının sıcacık, neşe dolu geçmesini en güzel ‘mevsiminizin' de mutluluk olmasını dilerim.

Sevgi Ötesi Enerji ve Sarkaç Kitaplarının Yazarı

Kişisel Gelişim ve Enerji Eğitmeni Sevgi KELEŞ

@sevgikelesoffiacial 

www.sevgikeles.com 

 

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz