Hepimiz en özel yaşam alanımız olan evimizin güzel ve hoş kokmasını isteriz. Bunun için çoğu zaman oda spreyleri tercih edilir. Halbuki evinizin hem temiz hem de güzel kokmasının çok daha sağlıklı ve doğal yolları var. Ziraat mühendisi ve ekolojik yaşam uzmanı Erkan Şamcı “Kadınların Altın Kitabı” adlı kitabında hangi odaya hangi kokunun yakışacağını ve bu kokuları yapmanın doğal yollarını bu şekilde paylaşıyor:

 

Salon

 

Evin en çok zaman geçirilen salon/oturma odanızın güzel aromalı bir kokusu olması için bu karışımı hazırlayabilirsiniz:

 

4 damla tarçın yağı

1 damla okaliptüs yağı

2 damla limetta (Meksika lime)

 

Bu karışımı odadaki açık olmayan bir lambaya bir kaç damla damlatın. Lambayı açtığınızda yağlar buharlaşacak ve etrafa harika bir koku ılacaktır. kokusu sevenler aynı uygulamayı parfüm ile de yapabilirler.

 

Antreler

 

Antre/holler için en uygun canlandırıcı kokular portakal, limon, bergamot ve ladin kokularıdır. Evinize girdiğinizde ilk sizi bu kokuların karşılaması canlılık ve ferahlık hissi verecektir.

 

Yatak Odası

 

Yatak odaları için en uygun kokular sakinleştirici, dinlendirici etkisi olan gül, lavanta, ylang ylang, elma ve vişne kokularıdır.

 

Mutfak

En çok koku üreten çoğu zamanda kokularının çıktığı mutfağınızda bir karışım kullanmanız öneriliyor. 4 damla karanfil yağı ve 4 damla limetto mutfağınızı mis gibi kokutacaktır. Mutfağınızdan kötü koku yayılmaması için ızgara, gibi yemekleri yaparken mutlaka havalandırmanızın açık olduğundan emin olun ve varsa kapısını kapalı tutun.

 

Evinizin her odasına girip koku yayan elektrik süpürgelerinin kokusu için de çözüm basit: Toz torbasını sık sık temizleyin ve süpürgeyi çalıştırmadan önce için bir tutam vanilin, kahve veya tarçın koyun. Süpürgeyi çalıştırdığınızda etrafa sevdiğiniz mis gibi kokular yayılacaktır.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz