' nin 7 emirliğinden biri olan Dubai, tatil planları arasında hızla yer almaya devam ediyor. Özellikle kış aylarında ısınmak ve muhteşem kumsallarında denize girmek istiyorsanız Dubai'yi siz de planlarınıza dahil edebilirsiniz.
Gittiğinizde görmeniz gereken yerlerin listesi ise şöyle:

Burj Al Arab : 7 yıldızlı, yelken görünümü ile Yelken Otel olarak da bilinen bu harika otele girmek istiyorsanız, otelde bir oda rezervasyonunuz veya otel içerisindeki restorana rezervasyonunuz olmak zorunda. Çatısı hem helikopter pisti hem de tenis kortu olarak kullanılabilen bu otelin geceliği 6000 AED civarlarında değişiyor. Restorana ise minimum bir miktar harcama zorunluluğu bulunuyor.

Burj Khalifa (Burç Halife): 828 mt. yüksekliğindeki bu görkemli gökdelen özellikle akşamları müzik eşliğinde sunduğu yaklaşık 4-5 dakikalık ışık gösterisiyle izleyenleri büyülüyor. Dünyanın en yüksek gökdeleni olan Burj Khalifa, 163 kata sahip. İçerisinde otel, iş merkezi, gece kulübü, restoranlar bulunan gökdelende aynı zamanda seyir terasında şehri ayaklarınızın altına alıp bir kahve içmeye ne dersiniz? Ayrıca dünyanın en yüksek asansörü de bu binada bulunmakta. Şehir merkezinde bulunan Burj Khalifa'ya metro ile ulaşabilirsiniz. Bilet ücretleri çıkacağınız kata ve saate göre değişmekte. İçeriye giriş için Dubai Mall' den veya internetten bilet alabilirsiniz.

Dubai Mall : Downtown alanında Burj Khalifa ve Souk Al Bahar (restoranlar ve mistik butik mağazaların olduğu bir nevi pasaj) ile birlikte yer alan Dubai Mall, dünyanın en büyük alışveriş merkezi unvanına sahip. En lüks markaların bulunduğu bu alışveriş merkezinde 1200 mağaza, aynı zamanda gezebileceğiniz içerisinde köpek balıkları bulunan devasa Dubai Aquarium,, 22 ekran sinema ve buz pateni pisti de bulunmakta. sevenlerin gözdesi Dubai Mall, moda markaların göz bebeklerini bünyesinde barındırdığı için de oldukça gururlu. Burada bulunan dünyanın en büyük kapalı altın pazarını da gezmeden oradan ayrılmayın.

Miracle Garden : Şehre bir parça uzak kalan Miracle Garden, çölün ortasında kurulmasından dolayı gerçekten görülmeye değer mucizevi bir çiçek bahçesi. Dünyanın en büyük çiçek bahçesi olan Miracle Garden haftada 55.000 ziyaretçi almakta. Çiçekler arasında açık oturma alanları, ibadet odası, tuvalet blokları, güvenlik odası, fast-food tüketim noktaları, yardım odası gibi alanlar da bulunuyor.

Global Village : Dubai'de görmeniz gereken yerlerden biri olan Global Village'e Miracle Garden ile yakın olması sebebiyle aynı gün gidebilirsiniz. Yaklaşık 30 ülkenin kültürlerini, yaşam tarzlarını, yemeklerini ve müziklerini inceleme fırsatı bulacağınız Global Village'de çok eğleneceksiniz. Burası için yaklaşık 3 saatinizi ayırmaya hazır olun tabii gezmeyi seviyorsanız.

Dubai Müzesi : Dubai Müzesi, şehrin oldukça eski yerleşim bölgesi olan Al Bastakiya Bölgesi'nde bulunmakta. Müze geçmişte ikametgah ve yönetim amacıyla kullanılsa da şuanda Dubai yerlilerinin geçmiş hayatlarını inceleme fırsatı sunuyor. Eski zamanların insanlarının geçimlerini incelemek için uygun bir atmosfer yaratılan müzeye giriş  cuma günleri 14.30-20.30, diğer günler ise 08.30-20.30 saatleri arasında.

Jumeirah Beach (JBR) : Dubai Marina'nın devamı olan 1,7 km. uzunluğundaki sahil şeridinde arka tarafınızda gökdelenler, ön tarafınızda deniz ile güneşlenmeye, keyif yapmaya hazır olun. Gökdelenlerin olduğu caddede ise yemek yiyebileceğiniz türlü restoranlar, zaman zaman açık hava konserleri ve etkinlikler bulunmakta. Özel eşyalarınızı kilitleyebileceğiniz kasalar, kapalı duş alanları mevcut. Deniz ve kumsal açısından oldukça şanslı olan Dubai'de deniz tatili yapacaksanız buradaki otelleri de tercih edebilirsiniz ancak pahalılığını ve şehir merkezine biraz uzak olmasını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Çöl Safari : Türkiye'den farklı olarak yapılabilecek bir aktivite olan safari için 2-3 gün önceden rezervasyon gerekiyor. Çölde akşam da vakit geçirecekseniz üzerinize bir şal almanız önerilir, çünkü çöl akşamları oldukça serin olabiliyor. Heyecanlı bir aktivite olacağı kesin !

Palm Island (Palm Jumeirah) : Palmiye Adası konaklamak için oldukça lüks bir ada olup, aynı zamanda konaklama yapmadan restaurantlarını denemek için de gidilebilecek bir seçenek. Adanın çevresinde yat veya sürat tekneleri ile dolaşmak oldukça moda. Su üzerindeki lüks restoranlar ise başınızı döndürmeye yetecek.

Şimdiden iyi eğlenceler.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz