Evinizin de sizin gibi nefes almaya ihtiyacı olduğunu biliyor muydunuz? Bunun için evinizi komple yenilemenize gerek yok üstelik. Bazı yenilikler ile siz de evinize nefes aldıran değişiklikler yapabilirsiniz. Nasıl mı?

 

 

  • Duvar kağıtları : Duvar kağıtları evinizin şıklığına güzel bir dokunuş yapan, kullanımı kolay ve pratik, silinebilen özelliği ile de son yıllarda tüm hanımların gözdesi olan önemli bir detaydır. Duvar kağıtlarını komple yenilemenize de gerek yok üstelik. Yalnızca tek bir duvarı dahi yenileyerek evinize bambaşka bir hava katabilirsiniz. Üstelik internetten uygun fiyatlara temin edeceğiniz duvar kağıtlarını kendiniz de biraz el becerisi ile yapıştırabilirsiniz.

 

 

 

  • Halı ve Kilimler : Eskilerden beri evimizde halı serme alışkanlığımız bulunur. Peki sizler artık makine halılarına veda edip, el dokuma halıları, etnik kilimleri veya evinize daha cesur bir hava katan yapay deri postları kullanmaya ne dersiniz? Seçimlerinizi yaparken dikkat etmeniz gereken nokta evinizdeki diğer eşyaların ı elbette. Peluş tüylü paspaslar ise yatak odanıza romantik bir hava katacaktır.

 

 

 

  • Perdeler : Öncelikle mekanik perde mi seversiniz yoksa kumaş perdeler mi favoriniz? Bu seçimi yaparken yine evinizin genel tarzına odaklanmanızda fayda var. Ev ortamınızla uyuşmayan bir perde, ne kadar mükemmel olursa olsun evinizin içinde yabancılaşacaktır. Son zamanlarda klasik kumaş perdelere hızlı bir dönüş görülüyor.  Renk seçiminde ise koltuk veya mobilya ile aynı renkte bir perde seçmek yerine, aynı rengin bir ton açık veya bir ton koyusunu seçmeniz güzel bir uyum sağlar. Koltuklarınız desenli ise daha düz bir model perde, koltuklarınız düz ise daha hareketli bir perde seçin. Mutfağınızda ise kolay yıkanabilen ve kısa perde şart.

 

 

 

  • Koltuk Yüzleri : Koltuklarınızdan sıkılmış ancak eskimediği için değiştirmenin de gereksiz olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. O zaman koltuk yüzlerini değiştirme seçeneğini düşünün. Tüm koltukları aynı renk  yaptırmak yerine birini diğerlerinden daha farklı renkte yaptırmanız evinize farklı bir hava katacaktır. Seçeceğiniz kırlentleri ise koltuklarınızla birebir aynı renk seçmek zorunda değilsiniz. Bazı kırlentlerinizi koltuklarınızda bir ton açık, bazılarını ise bir ton koyu seçebilir veya geometrik desenli kırlentleri tercih edebilirsiniz.

 

           Evinizde yapacağınız tüm seçimleri ayrı ayrı değil, bir bütün olarak düşünün. Böylece evinizin dekorasyonunda uyum sağlanacaktır. Keyifle oturacağınız eviniz için diğer önerilerimize de göz atmanızı öneririz 🙂

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz