Tüm İslam inancına sahip olanlar için kutsal olan ve “11 Ayın Sultanı” olarak bilinen Ramazan ayından herkese selamlar…

Bu süreçte oruç tutup aynı zamanda da güzel iftar sofralarına hayır demek epey güç.  Bu yüzden Ramazan ayı boyunca yapmak kilo almamak adına güzel olacaktır. Tabii en çok merak edilen konular da Ramazan ayı boyunca günün hangi
zaman diliminde ve hangi sporu yapacağımız, gelin birlikte inceleyelim.

Ramazan ayında oruç tutan kişilerin, gün içerisinde kan şekeri ve tansiyonu düşük seyredebilir. Bu sebeple sporu eğer kan şekeriniz normalse iftar saatinden hemen önce 30-45 dk. arası hafif tempolu bir yürüyüş şeklinde yapabilirsiniz.   Sporu iftardan önce yapacaksaksanız ağır antrenmanlardan kaçınmalı, yürüyüş  gibi hafif tempolu çalışmalarına yönelebilirsiniz.  Eğer ağırlık çalışmak gibi daha çok enerji gerektiren sporları tercih ediyorsanız iftardan 1 saat sonrasında spor yapmamız daha doğru olacaktır.

Ramazan ayında bir çok kişinin spor düzeninde değişiklik olacaktır. Elimizden geldiğince en azından günde 30-45 dk. yürüyüş yapabilirsek bu süreci daha sağlıklı bir şekilde ve kilo almadan atlatabiliriz. Hepinize sevdikleriyle huzur ve mutluluk dolu bir Ramazan diliyorum.

Yazar

1991 yılında Bursa’da doğdum. Eğitimim için Eskişehir, İstanbul gibi birçok şehirde yaşadıktan sonra şuan Çanakkale’de hayatımı sürdürmekteyim. Farklı şehirlerde yaşamamanın hayatserüveninde yeni maceralara yer vermesinden dolayı insanı olgunlaştırdığını düşünüyorum. Yaklaşık 6 yıldır sağlıklı beslenme, spor konularıyla ilgileniyorum.

Bir Yorum Yaz