temizleyiciler güzelliğine ve cilt sağlığına önem veren kadınların arayışta olduğu bir konudur. Bir çoğumuz makyajlı yatmanın cildimize olan zararlarını biliriz. Sabah olduğunda akan rimeller, ağır bir cilt ile uyanmayı kimse istemez. Zamansızlık, yoğun iş temposu, yorgunluk sebebiyle makyaj çıkarmak çoğu zaman ertelenebiliyor.

Makyaj temizliyiciler olarak geniş yelpazede ürün çeşidi olsa da alternatif doğal yollar da bulunuyor. Makyajı temizlememek cilt gözeneklerini tıkar ve cilt renginin değişmesine, lekeler oluşumuna ve kırışıklığa sebep olur. Özellikle hassas olan göz çevresi makyajını çıkarmak çok önemlidir. Çıkarırken yumuşak yağ bazlı ürünler kullanmak makyajın cildimizi hiç zedelemeden temizlenmesini sağlar. Makyaj temizliği yaparken doğal ve bitkisel özlü ürünler kullanmak cildimizde oluşabilecek yan etkileri de aza indirir. Makyaj temizliği günlük aksatılmaması gereken bir uygulamadır, seçeceğiniz ürün de bu nedenle cilt dostu olmalıdır.  İşte doğal makyaj temizliyiciler:

  1. Acı Badem Sütü: Makyajınızı temizlerken cildinizi onarmaya ve nemlendirmeye de yarayan acı badem sütü ile bir taşla üç kuş vurabilirsiniz. Uygun fiyatı ve bitkisel içeriği sebebiyle çoğu güzellik merkezlerinde kullanılır. Kokusu ile de hoşluk veren badem sütü, tüm gözenekleri temizlemede yeterli olacaktır.
  2. Bebe Yağı: Bebek cildi için üretilen ürünler genelde en doğal ve özenli içeriğe sahip ürünlerdir. En taze cilt olan bebek ciltlerinde yan etki bırakmamak için tasarlanan ürünlerin başında bebe yağları gelir. Bu sefer bebe yağını bir pamuk veya makyaj temizleme pedi yardımıyla cildinize sürebilir ve katılaşmış rimel dahil tüm makyajınızı kolaylıkla temizleyebilirsiniz. 
  3. Hindistan Cevizi Yağı: Mutfaktan kozmetiğe, cilt bakımından saç bakımına bir çok yerde gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz hindistan cevizi yağını makyaj temizliğinde de kullanabilirsiniz. Hoş kokusu size hissi verirken, kolayca geçen yoğunluğu yüzünüzde yağlı bir his bırakmadan makyajınızı temizlemeye yarar. Hindistan cevizi yağı ile cildinizi hem temizleyebilir hem de nemlendirebilirsiniz. 
  4. Zeytinyağı: En doğal cilt nemlendiricisi olan zeytin yağını pamuk yadımıyla makyaj temizliğinde de kullanabilirsiniz. Cildinizi bu sayede besleyebilir; katkısız, doğal yolla cildinizi temizlemenin ferahlığını yaşayabilirsiniz. 
  5. Aloe Vera: Bitkilerden cildimize en dost olanı aloe vera, makyaj temizliğinde de yardımcımız. Aloe Vera'ya alerjiniz yok ise cilt renginizi düzenlemek, lekeleri iyileştirmek, nemlendirmek ve göz çevresi kırışıklıklarını azaltmak için kullanmanının yanı sıra makyaj temizliği için de kullanabilirsiniz. Aloe vera özünü kendiniz de çok rahat çıkarabileceğiniz gibi hazır satılan doğal aloe vera içeriklerini de alıp kullanabilirsiniz.

 

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz