Ukrayna özellikle son 5 senedir adını güzelce duyurup turistik gezilere kucak açar oldu. Türkiye ile vize uygulamasının olmaması, mesafe olarak yakınlığı ve adından sıkça söz ettiren gece kulüpleri ile herkeste bir merak uyandırmayı başaran Ukrayna' ya gitmeyi planlayanlar için işte ön bilgiler :

1991 yılına kadar Sovyet Rusya hakimiyetinde yaşayan Ukrayna, Sovyet Rusya'nın dağılmasıyla daha önce uğraştığı bağımsızlığını kazandı. Ancak ülkenin pek çok yerinde halen Sovyet Rusya'dan izlere rastlayabilirsiniz. Hatta ülkede Rusya'yı öven insanların, Ukrayna'ya olan sadakatinden şüphe bile duyulabiliyor.

Ukrayna için her ne kadar Türkiye'de ucuz ülke imajı olsa da, bazı bölgelerde fiyatlar hiç de ucuz sayılmaz. Özellikle Odessa'da bir şeyler yiyip içtiğinizde İstanbul'daki fiyatlara benzer fiyatlar ile karşılaşıyorsunuz. Para birimi Grivna olan Ukrayna'nın Lviv şehri ise ucuzluğu ile ün salmış durumda.

Ukrayna insanlarının Türk misafirleri çok sıcak karşılamadığı dedikoduları kulağımıza gelmedi değil. Hava alanında dahi pasaport polislerinin çok da kibar tavırlar sergilemediğini belki siz de duymuşsunuzdur. Özellikle Türk erkek misafirlerin tek başına ziyaretlerinde bu dedikoduyu sıkça duyuyoruz. Bu sebepten çift olarak gitmeye daha uygun bir lokasyon olabilir.

Ukrayna ‘da dil ile ilgili problem yaşayabilirsiniz. İngilizce anlayan ve konuşan yerli halk burada oldukça azınlıkta. Özellikle tarihi yerlere meraklı iseniz, önceden bilgi edinip gitmenizde bu açıdan fayda olacak. Zira İngilizce açıklamalar bulunmadığından müzeleri anlayamama durumunuz oluşacaktır.

Ukrayna eğlence, festival, sanat, etkinlik konularında oldukça kendine güveniyor. Kendine has festivalleri ile gündemde kalan Ukrayna ‘da Caz Festivali, Kısa Film Festivali, Belgesel Film Festivali, Bisiklet Günü gibi pek çok etkinlik sizi bekliyor. Gece hayatı sevenler ise bu ülkede asla sıkılmayacak ne de olsa gece kulüpleri, bar ve diskolarının ünü dünyanın her yerine ılmış durumda.

Ağırlıklı olarak domuz eti kullanılan Ukrayna yemeklerinde en ünlüleri : Borş Çorbası, Vareniki, Deruni, Salo, Strudel. Çay, reçel, turşu, mantarın sıkça sofralarda yer alması Türk mutfağını sevenler için iyi haber.

Gezmeyi sevenler için öneriler :
Odessa'da : Opera Binası, Puşkin Müzesi, Çikolata Müzesi, Potemkin Merdivenleri, Arcadia Bölgesi, Sabornaya Kilisesi
Lviv'de : Rynok Meydanı, Lychakiv Mezarlığı, Potocki Sarayı,Ermeni Kilisesi
Kiev'de : Özgürlük Meydanı, Aziz Sofya Katedrali, Mariyinsky Sarayı
Kharkiv'de : Annunciation Katedrali, Kharkiv Müzesi,Shevchenko Parkı
Lutsk : Lubart'ın Kalesi, Holy Trinity Katedrali,Lutheran Kilisesi, Heykel Evi, Çan Müzesi, Volin Etnografya Müzesi,

Önceden alınan Ukrayna uçak ve otel biletleri ile bütçenize dost bir tatil yapabilir, keyifli bir tatil için en uygun dönem olarak baharı tercih edebilirsiniz.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz