için vazgeçilmez ürünlerin en başında hiç kuşkusuz geliyor. Yaz kış demeden ihmal edilmemesi gereken güneş kremi için piyasada çok miktarda değişik ürünler bulunsa da eğer kendi kreminizi kendiniz yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Güneş kremi tarifinden önce, içine katacağımız cilt dostu malzemelere göz atarak ön bilgi edinmeye ne dersiniz?

Krem tarifimizde malzemelerden biri A vitamini deposu olan havuç. Havuç hem cildi güneşten korur hem de cildin pigmentlerine olumlu etki ederek leke oluşumunu engeller. Havuçtan hariç diğer malzememiz ise susamdır. Susam içeriğinde bol miktarda çinko bulundurur. Çinko minerali cilt sağlığı için oldukça önemli bir mineraldir,cildin elastikiyetini arttırır.Susam yağı cilt kanserine karşı kullanılmasıyla da çok şifalı bir bitkidir.Erken yaşlanmayı ve cilt kırışıklıklarının oluşmasını geciktirir. Aynı zamanda lekelerini de ortadan kaldırır ve cildi nemlendirme  özelliği de vardır. Çatlak topuklara, kurumuş diz ve dirseklere fayda sağlaması için banyo suyuna eklenebilir, cildi güneşin zararlı etkilerinden de korur. O halde ihmal edilmemesi gereken güneş koruyucumuzu hazırlayalım:

  • Beş adet havuç rendelenir ve 250 ml susam yağına eklenir.
  • Gündüz güneşin, gece ayın enerjisini alacak şekilde balkonda  bekletilir.
  • Süzülen  havuçlu susam yağı bir tatlı kaşığı balmumu ile benmari usulü eritilir.

Cam kavanoz veya krem kutusuna konulan ev yapımı güneş koruyucu güneşe çıkmadan önce temiz cilde sürülür. Eğer güneşte gün boyu kalınacaksa iki saatte bir koruyucu yeniden sürülmelidir.

Cilde sağlıklı ışıltı katmak ve güneşin zararlarından cildimizi korumak elimizde.

Sevgiyle güneşli günlere…

Yazar

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü' nden mezun olduktan sonra, uzun yıllar güzellik sektöründe çalışarak deneyimler kazandım ve kendi deneyim ve tecrübelerimi öğrencilerimle paylaşmaya karar verdim. Şuanda Güzellik Hizmetleri branşında öğretmenlik yapıyorum. Yazılarımda da sizlerle bilgi ve tecrübelerimi paylaşacağım ve tabiatın bize sunduğu organik malzemeler ile kendinize güzellik bakımı yapmanız için size rehberlik yapacağım. Bakım ve güzellik her iki cinsin de ilgisini çeken ve her zaman merak konusu olmaya devam eden bir konu olmuştur bu yüzden birlikte güzellik kürleri hazırlamak ve kendinize bilinçli bakımlar yapmanıza ortak olmak bana mutluluk verecektir. Sevgilerimle.

Bir Yorum Yaz