Son yılların modası: giyim

Versace

80'li ve 90'lı yıllarda, Valentino, Versace, Thierry Mugler, Calvin Klein gibi dünyaca ünlü modacıların defilelerinde sıkça gördüğümüz ton sür ton giyim, son yıllarda da popülerliğini arttırarak karşımıza çıkıyor. Fransızca'da ton üzerine ton anlamına gelen ve kimi zaman, tek renk giyim olan ‘monoton' ile karıştırılan ‘ton sür ton' giyim; aynı rengin farklı tonlarını bir arada kombine etmeyi ifade ediyor. Peki, son derece sade ve bir o kadar da şık görünmeyi garanti eden ton sür ton giyimde dikkat edilmesi gerekenler ve önerileri nelerdir?

  • Giyeceğiniz parçaların her birinin aynı rengin birkaç ton açığı veya birkaç ton koyusu olmasına dikkat edin. Bu, üzerinizdekilerin bir bütün olarak görünmesini sağlayacaktır.
  • Giysilerimizin tamamlayıcı olan çanta, kemer, eldiven ve ayakkabınızın da mutlaka benzer tonlarda olmasına özen gösterin.
  • Manto, atkı, ceket, gömlek veya kazak, etek, çorap şeklinde kat kat giymek bu tarzı çok daha iyi yansıtacağından mümkün olduğunca ama aşırıya da kaçmadan kat kat giymeye çalışın.
  • Yapacağınız makyajda, doğal görünümden uzaklaşmayın, kıyafetinizle aynı ton makyaj yapmak zorunda tabii ki değilsiniz.
  • Elegant ve minimal bir görünüm yakalamak istiyorsanız,  açık ve pastel tonları tercih edebilir, desensiz parçaları bir araya getirerek daha soft uyum yakalayabilirsiniz.

Bir Yorum Yaz