altına yapılan bakım ne kadar iyiyse makyajınız o kadar güzel olur. Makyaj doğru yapıldığında güzelliğinizi ön plana çıkarır ve yüzünüzün ına vurgu yapar. Yanlış yapıldığında ise tam tersi bir etki yaratıp yüzünüze oturmaz. Makyajın doğru yapılmasının adımı cildinizi hazırlamak. Hazırlanmamış bir ciltte makyaj dağılabilir veya uçabilir. İşte 4 adımda cildinizi makyaja hazırlamanın yolları:

 

1.  Adım: Cildi Temizlemek

 

Sabah kalktığınızda, yaptıktan sonra, dışarıdan geldiğinizde ve özellikle akşamları cildinizde ekstra yağ ve kir birikimi olur. Harika bir makyaj için öncelikle cildinizi bunlardan arındırmalısınız. Bu adımda yüz tipinize uygun olarak seçtiğiniz bir yüz yıkama jeli veya sabun ile cildinizi yıkayın, arındırın.

 

2. Adım: Toniklemek

 

Tonik cilt temizlemenin ikinci aşamasıdır. Bir pamuk yardımı ile süreceğiniz tonik cildinizde kalan son artıkları alır ve gözeneklerinizi sıkılaştırır. Cilt tipinize uygun bir tonik ile cildinizi silin.

 

3. Adım: Serum ve Nemlendirici Sürmek

 

Cildinizi nemlendirmezseniz, cildiniz kozmetik ürünlerini içine çekeceği için gözenekleriniz tıkanır ve akne, siyah nokta, sivilce oluşur. Bunun için makyaj yapmadan önce serum veya nemlendirici bir krem ile cildinizi nemlendirin.

4. ve son adım: Baz Sürmek

 

Baz ürünleri cildiniz ve makyaj arasında bir duvar görevi görür. Öncelikle makyajınızın kalıcılığını artırır ve cilt sorunlarınızı kapatır. Baz sürerek gözenek görünümünüzü azaltabilir, cildinizdeki kızarıklıkları saklayabilir ve cildinizi matlaştırabilirsiniz.

 

Cildiniz artık makyaja hazır.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz