Heyecanla beklenen o gün geldi çattı. Aylardır hatta yıllardır planlar yaptınız, hayaller kurdunuz. Peki telaşından unutulan sizin için önemli detaylar olamaz mı? Olabilir ancak olmasın diye sizler için düğün öncesi kontrol listesi hazırladık :

 

 

  • Ruj ve Allık : Makyözünüz mükemmel ınızı yaptı ama tebrikleşmek, terlemek ve diğer pek çok nedenden dolayı makyajınız uçup gidebilir. Özellikle rujunuzu ve allığınızı yedeklemeyi sakın unutmayın.

 

 

 

  • Yedek ayakkabı : Ayakkabılarınız ile rahat olduğunuzu düşünebilirsiniz. Peki ya topuğunuz kırılırsa veya ayakkabı ayağınızı vurursa? Gelin arabasına bir adet yedek ayakkabı koymak yük olmaz değil mi?

 

 

 

  • Açık havada bir düğün ise, şal : Düğünde deliler gibi oynayıp, terleyip balayında griple boğuşmayı kimse istemez herhalde? O zaman listemize gelsin gelinlikle uyumlu şık bir şal…

 

 

 

  • Damadın ayağına basma ritüeli : İnanışa göre nikahtan sonra kim kimin ayağına basarsa evde onun sözü geçecek. Eğer siz de sözünüzün geçmesini isteyen bir gelinseniz, nikahtan sonra bu detayı sakın unutmayın derim:) Şahitlerden birinin o esnada gizlice size hatırlatmasında fayda var.

 

 

 

  • Otelde kalacaksanız, ertesi gün için kıyafet  : Harika bir düğün sonrası otelinize yerleştiniz. Sabah bir uyandınız ki gelinlikten başka yanınızda hiç başka kıyafet yok. Gelinliği yeniden giymek zor olur sanki ?  Siz en iyisi küçük bir çanta hazırlamayı ve makyaj temizleyicinizi ve diş macununuzu da o çantaya koymayı unutmayın.

 

 

 

  • Kimlik : Kulağa komik geliyor olabilir ama düğünde paraya ihtiyacınız olmadığını düşünerek cüzdanınızı yanınıza almamış olabilirsiniz. Peki ya kimliğiniz. Nikahınız düğünde olacaksa kimliğe ihtiyaç çok.

 

 

Herkesin ihtiyaç listesi elbette farklıdır. Bu yüzden işte size tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek çok daha güzel bir fikir :

  • Kız kardeş :: Sizin için önemli olabilecek her detayı önceden hazırlayıp varsa kız kardeşinize yoksa en güvendiğiniz kız arkadaşınıza liste halinde verin. Öyle birini seçin ki, siz unutsanız da o asla unutmasın. ve öyle birini seçin ki, düğününüz alkollüyse asla sarhoş olmasın.

 

Hayallerinizin hiç aksamadığı bir düğün yaşamanız dileğiyle , MUTLULUKLAR sizinle olsun.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz