Tadı ve görüntüsü ile gönülleri fetheden bu yıl çok popüler. Hafif bir tatlı olması ve yapılışının da kolay olması sebebiyle çok kişinin tarif defterinde yerini aldı bile.

Malzemeler:

2 paket yulaflı bisküvi,

3 kaşığı tereyağı,

1 litre süt,

5 yemek kaşığı un,

1 su bardağı toz şeker,

1 kutu krema (200 ml),

1 paket vanilya,

10 adet çilek

Tarifi:

2 paket herhangi bir markanın yulaflı bisküvisini un haline gelene kadar kırıntılayın ve bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ ile birlikte hafifçe ve hepsi ıslanana kadar kavurun. Kavrulan bisküviyi servis yapacağınız kupların dibine veya muhallebinin arasına 1 cm kalınlığında olacak şekilde koyun. Kupun iç kısımlarına çilekleri istediğiniz büyüklükte ince ince dilimleyerek yerleştirin.

Ayrı bir tencerede 5 yemek kaşığı un , 1 bardak şeker ve 1 litre sütü pürüzsüz olacak şekilde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında bir paket vanilyayı ve kalan 1 kaşık tereyağı ekleyin, karıştırıp, ocağı kapattıktan sonra içine bir kutu kremayı da katın ve çırpın. Karışımı sıcak olarak kuplara bölüştürüp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletin.

Süsleme işlemini üzeri tamamen soğuyup tabaka oluştuktan sonra yapın. Süslemeyi tercihinize göre rendelenmiş çikolata, alt tabanda kullanılan bisküvi, dilimlenmiş çilek kullanarak yapabilirsiniz veya aroma katması açısından fotoğraftaki gibi çilek reçelinin suyundan az miktarda katabilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz