2021 yılı için enerjisini 3'le uyumlayan yazın ortası, yılın bilgesi, özümüze dönüşümüzün temsilcisi geldi çaldı kapımızı.
Tüm asaletiyle, yalnızlığa olan zaafıyla, yaşamın sırlarını keşfetmeye olan hevesiyle, bilgiyi kullanma ve işleme şekliyle, 12 ayın 7. si olarak huzurlarımızdayken numerolojik sisteme göre Jüpiter'in göz bebeği, şans meleği 3 sayısıyla harmanlanışına şahit olacağız.

 

Neptün- Jüpiter Yan Yana Diz Dize

O bir 7 !   Kendisi, ruhsallık açısından diğer tüm sayılardan farklı, sayıların en analitiği, en sezgiseli, psikolojik olarak bizim dönüşmemizi sağlayan Neptün gezegeninin yansımasıdır.
Öyle bir gezegen düşünün ki hayallerimizin mimarı, arınmanın, saflaştırmanın, şifanın kalbi olsun, sınırları aşmayı ve engelleri ortadan kaldırmayı temsil etsin. Hatta o olmazsa hayalleriniz olmasın…. İşte evrenin koca yürekli Mavi Dev'i bu denli hassastır.
Öyle ki Neptün rüyalarımızın, yaratıcılığımızın merkezi bilinçaltımızın, duyarlılığımızın, hassasiyetimizin temsilcisidir. Tanrıyı deneyimlemeyi, arzuladığımızı, yaşam alanını, hakikat, sanatsal ilham gibi temaları ifade eder.
Bir sayı hayal edin tüm bu ruha dokunuşlara ilham kaynağı olsun. Şüpheciliğinizin, mükemmeliyetçiliğinizin, hatta ileri boyutta eleştiriye olan hassasiyetinizin açtığı yaraları sarıp sarmalayabilsin. Bu denli dengeyi ancak 3 sayısıyla sağlayabilirdik sanki.  Sanatı, yaratıcılığı ve yaşama sevincini temsil eden , 7'nin donuk tarafını sıcaklığıyla eritecek olan 3'ün aurasıyla özümüze hoş dokunuşlar yapacak gibi görünüyor.

İlham kaynağı, kelimelerin duayeni, parlak ışığıyla, bolluk bereketiyle, şansıyla 7 rakamının destekçisi olarak ön safta yer alırken bu temmuz ayında neyi istediğimizi, inançlarımızı sorgulatacak ve ne istiyorsak peşinden gitmemize destek verecek. Hayatta en şefkatli ve yaratıcı olduğumuz yere ışık gösterecek.
Tüm o sıcak iyimser havasıyla tıpkı Neptün gibi ruhen genişlemeyi, öğrenimi, zekayı, dini felsefeyi, adaleti ve gücü simgeleyen Jüpiter gezegeniyle iyi etkiler altında büyüme ve kendimizi geliştirme arzusuyla bizi karşılıyor.
Görünen o ki bu ay ruhen derinliklerimize inecek bu ılımlı yönde kendimizi yıpratmadan canımızı yakmadan daha iyimser bir şekilde yapacak olduğumuz için belki de yolumuzu bu yönde daha aydınlatacak gibiyiz.

Gelişim Büyüme
3 ün enerjisiyle donatılan zaman dilimlerinde yaşamımızın her alanında gelişim ve büyüme gözlemleriz. Bazılarımız bu dönemlerde evlenir ya da çocuk sahibi olacağının haberini alabilir veya yeni bir karar alabilir. Kimilerimiz içinse bu sanatsal anlamda bir zihinsel doğumun göstergesidir.
Hayata bakış açımızla olsun dinsel, felsefik veya sezgisel açıdan tüm yönlerimizin açığa vurum zamanı gelmiş olabilir. Ruhumuza ince dokunuşlar yapacak olan Jüpiter'in Neptün'le el ele verişinden tinsel bir gelişim süreci bireyselliğimizin büyümeye devam edişi kaçınılmazdır. Hele ki “değişim, değişim“ diye yankılanan bir 5 yılı olmamızdan ötürü içimizdeki karşı konulamayan bir değişim sürecine 3'ün ve 7'nin katkıları büyük olacak gibi.

Işığınız Parlasın!
Yazmaya eğiliminiz varsa bu ay cesaretlenebilir bu doğrultudaki hayallerinizi gerçekleştirmek için adımlarınızı atmaya başlayabilirsiniz. 7 tarafından da destekleniyor oluşunuzdan bu anlamda akademik kariyer bile yapanlarınız olacaktır. Sanatın diğer alanlarını da en az yazı yazma kadar destekleyen 3' ün aurasıyla hayatınıza dâhil etmek istediğiniz tüm projeleriniz için Jüpiter'in şansı yanı başınızda olacaktır. Ve onun cesareti yüreğinizde…
Sahne ışıklarını seven 3' le toplum tarafından bilinir olma ve otoritelerce tanınır hale gelme çok uzak kavramlar değildir artık düşleyenlere.
3'ün bu konudaki bonkörlüğü yüreğimizi ısıtırken 7'nin öğrenme, kendini geliştirme, özüne dönme konularındaki desteği ile yeni bir dil öğrenme veya yaz ayımızı değerlendirmek adına diksiyon dersleri alma gibi arzularımız için ruhumuz evren tarafından tam kapasite destek almaktadır.
7 içimize, özümüze ayna tutarken diğer taraftan görünüşümüzü şekillendirmeye destekçi 3 enerjisiyle hem içimize hem dışımıza ışık tutacaktır. Öte yandan bu ay daha fit ve daha şık görünmek adına aktivitelerde bulunacak, kendimizden söz ettirecek girişimlerimiz için destekleyici enerjisel yansımalarımız olacaktır. Bir diğer taraftan ruhumuzu geliştirmekle diplerdeki kalıntılara ulaşıp onları silip süpürmekle uğraşırken diğer taraftan görünüşümüzü de destekleyeceğiz. İşin özü daha iyi hale gelmek için para ve zaman harcayacak olmamız, amacımıza hizmet edecek şekilde harcamalarda bulunmaya özen göstermemiz ve kaynaklarımızı boşa sarf etmememiz söz konusu olacak.
Bu ay özellikle 3. çakrasından oldukça akışta olanlarımız göz önünde olacak olmanın sihri içinde başı dönebilir, karşısına çıkacak fırsatlar için beklenmedik gelişmeler yaşayabilir.
Öyle ki “ruhunuzun ışığını parlatmaya yemin etmiş jüpiterin güzel enerjisiyle donatılacak olmanın tadını çıkartın” derim.

Küçük bir not : 7'nin dinlenme arzusuna fazla kapılıp, yiyip yiyip yatarsak da kilo almaya meyilli olacağımız  kesin!

Yaşama Sevinciniz Bol Olsun
7‘nin ölü toprağı serili enerjisinden silkelendirecek, yaşama neşe ve pırıltıları ekleyecek 3' le yaşama sevinciniz yüreğinizden daha dolup taşacaktır. Yaydığınız neşe dolu enerjinizle dokunduğunuz hayatlara sevinç getirmenin huzuru içinde olacaksınız.
Yaşama enerjinizin vahametine kapılıp gereksiz konuşmaların sizleri dedikodulara ve aldatmalara sokabileceğini uyarmak isterim ki 7'nin de böylesi açık olumsuz kapıları 3' ün bu enerjisiyle bu denli örtüşürken daha dikkatli olmakta fayda var.

Ayağınıza Jüpiter Fırsatı Geldi
Eğlencenin doğru adresi diyebileceğimiz bu 3 enerjisi ile kendi şansımızı kendimiz yaratıyor olacağız. Kötümser bakış açılarından, olumsuz duygu ve düşüncelerden kendimizi arındırmalı ve şansı kovalamak yerine ayağınıza gelmişken Jüpiter'in bu ışıltısının her zerresinden fayda görmeye çalışmalısınız.

Sosyalleşme Zamanı
İş ile keyfin bir arada iyi gittiği bir ay enerjisiyle yaşamın içerisinde daha sosyalleşecek olmanın keyifli anları kapımızda.
Kendinizi olduğundan daha iyi ifade edebilir olmanın haklı gururu ile ayaklarınızın üzerine daha net basacaksınız. Daha çok arkadaş edinebilir yeni çehreleri hayatımıza dâhil edebileceğimiz bir ay enerjisindeyiz. Ama söylemeden geçemeyeceğim ki oldukça içine kapanabilen, analiz etmeden kendi içini o kadar kolay açmayan 7‘nin; dost canlısı, her ortamda ” ben buradayım” diyen 3 enerjisiyle harmanlanışı her ortamda sıcakkanlı davranmamıza, sosyalleşme arzumuza rağmen temkini de elden bırakamayacağımızı bize gösteriyor.

Dileklerimiz Gerçek Olabilir
Hayallerimizin, rüyalarımızın baş mimarı Neptün' e eş destek dileklerimizi gerçekleştirmeye hazır bir peri gibi iş başında Jüpiter.  Evet, bu ay belki de birçoğumuzun beklemediği bir anda geri dönüşü olmaksızın hayatı değişecek… Hayallerimizi hatta belki” rüyamda görürüm ben ancak” dediğimiz şeyleri sindire sindire hayatımıza dâhil ederken kendimizi bulmamız çok yüksek bir olasılık olarak karşımızda. Bu sebeple dileklerinizi yoksa da belirlemeye başlayın ve sizin için iyi olduğuna inandığınız dileklerden emin olun, netleştirin.
Niyet etmek, inanmak ve inandığı şeyin peşinden tutkuyla gitmek bu zamanlarda yapılması gereken en önemli şeydir. Bu verimli, coşkulu, şanslı Temmuz ayının keyfini çıkartın. 7'nin etkisinde kalarak kalıplarınızı daraltmayın.

Bu Ay Bolluk Bereket Geliyor!
Jüpiter ki potansiyel gelişimi ve genişleme isteğini, ruhsallığı, zihinsel büyüme gücünü, güç ve statüyü desteklediği gibi bolluğun bereketin habercisi, şansın, kısmetin, kazanımların da gezegenidir. Bu nedenle para kazanabilir, işinizde bir yükseliş söz konusu olabilir. 3'ün negatifinde olmayanlar özellikle bu şans tılsımından daha umutlu ve mutlu etkileşimler alacaktır. Özellikle ayın 3'lü olan günlerinde (3, 12, 21, 30 günlerinde) doğanlar, isminde 3. çakra harfi bulunanlar ( c,ç,l,u,ü harfleri) ve isim bileşiminde, kulvarlarında bir 3 sayısı olan ya da hayat amacı ( doğum tarihi toplamının sadeleşmesi sonucu elde edilen rakamları)3 ve 3ün katları olanlar bu 3 enerjili Temmuz ayının tüm güzel etkilerinden yani etinden sütünden daha çok yararlanacaklar.

Sözlerimize Dikkat Edelim 
Konuşurken, yazarken ve bir şey imzalarken çok dikkatli olun. Çünkü hisler yanıltıcı bir etki yaratır bu enerjiyle. Düşüncelerinizi iyice ölçüp biçmeden, faaliyetlerinizi planlamadan ortaya dökmeyin. 3'ün enerjisi öyle bir enerjidir ki sözler silah etkisi yaratır. Nasıl kendini ifade etmede ustaysa bir 3, bir o kadar olumsuzuna yatkındır ve hassas ve eleştirel yaklaşımlara kapıldığınız takdirde gemileri yakabilecek aradığınız cesaret çok da uzağınızda olmayacaktır. Bunun için son söylenmesi gerekeni ilk söyleme gafletine kapılmamak adına içinizde olası öfke birikimlerine siz, siz olun kapınızı aralamayın…

Doğa Olaylarına Dikkat!
Neptün varsa işin ucunda aşırı yağışlar, sel ve fırtınalar tam tersi aşırı sıcaklıkla gelen kuraklığın getirdiği sorunlar, kimyasallar, gazlar gibi konular da ayyuka çıkacaktır. İçinde ki 7'nin geri çekilme arzusu 3'ün tersine önde olmaya, görünür olmaya olan ıyla harmanlanacaksa 3'ün öfkesine doğa kayıtsız kalmayacaktır. Bundan ötürü yaşanacak olası depremler, seller gibi doğa olaylarına hazırlıklı olmak lazım derim.

Ahlaki Konularımız, İnançlarımız Ön Planda…
Hem Neptün'ün; 7'nin, hem Jüpiter'in yani 3'ün ortak konularından biri olan ahlaki değerlerimiz ve inançlarımız için vicdanlarımızı, toplumun kalıplaşmış ya da  kalıplaşmak üzere olan değer yargılarını ve bunun üzerine adaleti ve adalet yargılarını sorgularken bulabiliriz kendimizi bu ay.
Özümüzün arayışındayken kimimiz değer yargılarına, ahlaki duvarlarına çarpacak kimimiz hakikat yolunda tevekkülün peşine düşecek belki.
Hatta ahlaksızlıklara, kişi mahremiyetine olan duyarlılığımız artacakken, kimimiz Jüpiter'in yani 3'ün çukurundaki kibri ile merhametsizliğiyle, egosuyla hatta öfkesiyle savaşacak farkında olmaksızın.
İşin özü kökten çok inançlı olan her iki sayıda değişim yılında olan bizlere bireyselliği parmakla göstermenin yanı sıra değerleri sorgulatacak, kimimiz derinden, köklerinden sarsarak sallayacak, kimimize de zaten oturmuş benliğine ince rötuşlar çektirecek hatta teğet geçecek gibi görünüyor.

Farkımızın farkına varalım, 3 sayısının çukurudur aslında özündeki farklılığı yaratıcılığı zaman zaman fark edememek. Bu nedenle yaratıcılığınızın farkına varın bu ay ve bu konu üzerinde gerekirse kafa patlatın. Kendi başınıza da bir işe girişmeye kalkabilirsiniz…
Belki zamanı gelmiştir artık bir şeylere göğüs germeye ” eee artık yeter!” dediğiniz bu düzene bir başkaldırı gibi. Ahlaki durumu inceleyen hafif bir asilik içeren adalet arayışımızda duygularımızın esiri olmamak adına bir serzeniş gibi hayatımızda geleceğimizi güvenceye almak için girişimler bulunma zamanı.

Gelsin Kahveler,  İki Lafın Belini Kıralım
Arkadaşlarınızla bolca bir araya gelin, sohbet edin. Hanı derler ya “ iki lafın belini kıralım” acımayın kırın☺! Kırın ki 7'nin kendine çeken tarafına, yalnızlığının vahametine kapılmayın. O zaman gelsin kahveler, gelsin ki kırk yıl hatırımız olsun öyle değil mi? ☺

Ateş ve Su… Eril ve Dişil…
3'ün ego ve kibri, 7'nin egosuzluk ve hoşgörüsü gibi, ateş ve su gibi, eril ve dişil enerjileri gibi bu zıt kavramların baskınlığıyla nötrlük mü oluştururuz yoksa bir fırtına mı kopartırız özümüzde bilemem. Hangimiz hangi elemente yakınsak hangi enerjide baskınsak muhtemelen bu ayı kimliğimiz gibi yaşayacak gibiyiz. Bu nedenle dilerim sivri yanlarımızı törpüleyelim, olumsuzluklarımızı olumluya çevirecek fırsatlarımız olsun,  Jüpiter sizden yana olsun, içinizdeki yaşama sevinciniz katlanarak çoğalsın bu ay.
Dostlarınızla hoş vakitler geçirebileceğiniz, kendinizi iyi ifade edebildiğiniz, özünüze dokunduğunuz, sizi siz yapan tüm değerlerinize değer kattığınız yaratıcı bir ay olsun Temmuz…
Sevgiyle kalın, mutlu kalın, sağlıkla kalın…

Yazar

Numerolog, turizmci, işletmeci, tasarımcı, güzellik uzmanı, anne, seven ve sevilen bir eş ve daha niceleri... Elimde olsa acaba daha neleri sığdırmaya çalışırdım şu hayatıma bilmiyorum. Hayatın bazı dönemler hızımı kesmek istercesine "hele bir dur" diye kulağıma fısıldadığını biliyorum ama. Hepimiz bir çok sıfatlar elde ederiz bu zaten en kolay olan kısım bence ancak önemli olan hangi sıfatları içselleştirebildiğimizdir. Ben bir numerolog olana kadar anne ve bir eş olmanın dışında sanırım hiç bir sıfatta kendimi tanımlayamadım. Yıllarca hayat amacını soran biri olarak "neresi benim yerim ve nerde ben yabancıyım ayırt edemedim" diyebilirim. Ta ki kendimi bildim bileli rakamlarla oyun oynarcasına bir totem niteliğinde birbiriyle toplama çıkarma işlemlerimle yeni formüllerimi bir oyuna çevirmemin bir anlamı olduğunu numerolojiyle tanıştığım ilk gün anladığım o ana kadar… Ben gördüğünüz her plakaya duyduğunuz, her doğum tarihine ya da gözünüze çarpan her sayıya sizin baktığınız gözle bakamıyordum. Onları görmeden geçemeyen, onları birbiriyle ilişkilendiren küçük bir kızdım. Bu yaptığımı ne ben kendim anlamlandırabiliyordum ne de birinin beni bu konuda anlayacağını düşünüp yaptığımı dillendiriyordum. O zamanlar ne yaptığımı bilmemenin hezimeti içerisindeydim zaten belki bugünkü bilincim olsa bilen birine neden bunu yapıyorum diye sorardım. Çocuk aklımla sayıları sevdiğimi bildiğim için matematiğimi kuvvetlendiriyorum gibi bir açıklama yapabilirdim ancak sorana. O gün anladım… Çok sevdiğim dostum bir gün "bak senin kalemine göre bir şey buldum" diye bir siteyi gönderdiğinde neyin cevabını bulacağımı bilmiyordum henüz. Ve işin içine girmeye başladığımda ve girdikçe "aaa bu neymiş ki, aaa bu nasıl oluyormuş, peki bunun anlamı neymiş?" derken deli gibi araştırma yapmaya başladığımı fark edince anladım ki bulduğum şey yıllardır anlamlandıramadığım şeyin cevaplarını içeriyordu. Bu konunun bana gönderilmesi inanın tesadüf değildi. Beklemekte olan zamanı gelmiş amacımın artık beni bul diye kapımı usulca çalışıydı. O günden beri "öğrendim, tamamdır, buldum" diye kenara çekilemiyorum. Çünkü biliyorum içimdeki o ses "dahası dahası var" diye haykırıyor. Bu nedendir ki hayatım boyunca belki de öğrencisi olacağım ve olmaktan da hiç bıkmayacağım bir kadim ilmin peşindeyim ve o gördüğüm mağaradaki küçük ışık huzmesinin peşine düşmüş gibi sürekli ilerliyorum o ışığa. Çünkü biliyorum ki dahası dahası ve dahası her zaman var çünkü bir sayısal düzen içerisinde kurulu olan bu evrenin sayılarıyla ötesine uzanacak bir köprümüz var ve dahasına ulaşmam nasıl mümkün? Belki de hep beraber şahit olacağız. Son olarak küçük bir dip not geçmek istiyorum. Yazımın başında daha sıfat sayamadığım, bir çok yapabilirliğimin başında gelen yazma içgüdümün ve bunun üzerine inşa ettiğim hayallerimin gerçekleşmesinde öncülük edecek Womanlogy Ailesi'ne seve seve hoş buldum demek istiyorum☺

Bir Yorum Yaz