Kulağa ürkütücü gelir kelimesi çoğu zaman. Kendinizi buruk hissedersiniz belki de, yalnız olduğunuzu düşününce. Halbuki yalnızlığın sevimsiz görüntüsüne inat, güzel tarafları da çoktur. Peki nedir bu güzel taraflar?

 

  • Özgürlük hissi verir : Konu ne olursa olsun tek karar veren taraf sizsinizdir. Hayatınız tamamen sizin zevk ve tercihlerinize göre şekillenir. Ne yiyeceğinizden tutun da, nereye kimle gideceğinize kadar her konuda özgürsünüzdür. Birine uyum sağlamak için kendi zevklerinizi geri plana atmanıza gerek kalmaz.

 

  • Hesap soran yoktur : Neyi, niye veya ne zaman yaptığınızı açıklamanız gereken birinin olmaması sizce de çok rahatlatıcı değil mi? Paranızı nereye harcadığınızdan tutun da, neden geç kaldığınızı kibarca bile olsa açıklama gereği duymanıza gerek yok, ne güzel.

 

  • Paranız tamamen size kalır : Kişisel alışverişlerinize, planlarınıza veya hobilerinize bütçenizden büyük bir dilim ayırabilirsiniz pek ala. Bütçenizi sizin için çok da önemli olmayan masraflar için planlamanıza gerek kalmaz. Paranız son kuruşuna kadar size ait olur. İster gezin, ister birikim yapın…

 

  • Tatil planları daha serbesttir : Tatile gitmek için ikinize de hitap eden bir yer seçmenize veya ortak bir zaman dilimi yaratmak için yorulmanıza hiç gerek yok. Canınız Güneydoğu turu yapmak istiyorsa yapabilir, Avrupa'yı keşfetmek istiyorsa keşfedebilirsiniz. Tek önemli nokta sizin gönlünüzün nereye gitmek istediği.

 

  • Kaybetme korkusu yoktur : Biriyle birlikteyken onu kaybetme korkusu en özgüvenli kişilerde bile oluşur. Çünkü onsuz yaşamak bir çeşit kaostur. İlişkinin bitmesi, onun başka birini seçmesi veya gözlerini bu dünyaya yumması… Pek çok ihtimal vardır insanı bu kaosa iten. Peki ya yalnızsan? Kaybedeceğin bir şey olmaz çünkü tek başınasındır.

 

  • Sosyal daha sağlamdır: Araştırmalar yalnız insanların arkadaş ilişkilerinin daha güçlü olduğunu söylüyor. Daha çok insana enerjisini yayabilen yalnız insanlar aynı zamanda kendilerine de daha fazla zaman ayırabiliyorlar ve sosyal çevreleri daha da genişliyor.

       “Eğer bir kişi yalnız olmayı beceremiyorsa, başkalarıyla bir arada olmayı da beceremez.” sözü boşuna söylenmemiş olsa gerek. Bir beceridir yalnızlık, bir zevk ayrı bir keyif.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz