Japon kadınları minyon, zayıf, genç  ve zarif görünümleri ile dünyaya nam salmışlardır. Güzel ve genç görünmeye çok önem veren bu uzak doğulu kadınlar sebebiyle dünyanın önde gelen sayılı kozmetik markaları Japonya'dan çıkmıştır. 

Tokyo ziyaretimiz sırasında da gözlemledik ki; bu kadınlar gerçekten incecik, narin ve her biri inanılmaz genç, sıkı bir yüze ve vücuda sahip. Hem gözlemlerimiz hem de araştırmalarımızdan yola çıkarak Japon kadınların her zaman genç ve zayıf olmasının sırlarını paylaşıyoruz: 

Yeşil Çay Mucizesi: Bizim için günlük siyah çay tüketimi ne ise; çok daha fazlasını onlar olarak tüketiyor. Japonya'da çoğu restoranda yeşil çay ikram ediliyor. Eğer bir yerde sıra bekliyorsanız yeşil çay ikram ediliyor. Yeşil çay o kadar çok seviliyor ki menülerde yeşil çaylı moka, yeşil çaylı kek gibi bir çok şeyde her fırsatta kullanılıyorlar. Yeşil çay bir çok biyoaktif bileşen içerir. Bunlar vücutta inflamasyonun azaltılmasına, ödem atımına, yağ yakımının hızlanmasına ve içerdiği kafein sayesinde vücuda gündelik yaşamda gereken enerjinin verilmesine sebep olur. 

Bol bol yürüyüş: Japon kadınlar günün her saati gerek spor ayakkabıları gerek topuklu ayakkabıları (onlar bizim gibi çok yüksek topuk giymiyorlar genelde 3- 5 cm. topukluları kullanıyorlar) ile yürüyorlar. Her yere metro ile gitme imkanı var ve bu metrodan metroya ulaşım için uzun yollar yürüyorlar. Akşamları iş çıkışında mümkün olduğunca evlerine yürüyerek gidiyorlar. Her şehirde ve şehrin her yerinde bulunan doğal parklarda hafta içi öğlen saatlerinde bile iş arkadaşları ile yürüyüşe çıkıyorlar. Hafta sonları da aileleri ile birlikte bu parklarda, ormanlarda saatlerce yürüyerek doğal güzelliklerin tadını çıkarıyorlar. 

Ekmeksiz yaşam: Fransız kültürüne hayranlık Japonları çevrelemiş durumda. Neyse ki Fransız kadınları da zayıf 🙂 Japonların tüketim alışkanlıklarında ekmek hiç yok. Fransızlardan bir tek ekmeği henüz almamışlar. Ekmeksiz yeşilliklerle, bol balıkla, her türlü deniz mahsulü ile, yumurtayı neredeyse her öğünde kullanarak doymaya alışkınlar. Kültürlerinde diğer pasta türleri bizdeki kadar yok fakat Avrupa hayranlığı ile birlikte cupkekler, renkli kat kat kekler hayatlarına girmiş. Tatlı ağırlıklı damak tadına sahip olmalarına rağmen kontrollüler ve kilo alırlarsa bir gün Fransız makaronları ve kruvasanları sayesinde alırlar görüşündeyiz. Börek gibi hamur işleri ise tabii ki hayatlarında yok.

Küçük porsiyonlar: Japonların küçük porsiyonlar ile doymaya alıştıkları her hallerinden belli. Pirinci bir çok öğünde ve yemeklerinin içinde kullansalar da az porsiyonlar halinde yedikleri için vücutları tolere edebiliyor. Daha çok sebze, et ve balık ürünleri tüketiyorlar. 

Masum kahvaltılar: Kahvaltılarının da olmazsa olmazı yeşil çay. Omlet, ızgara balık ürünleri, ıspanak salatası gibi yeşillikler, beyaz pilav ve turşu çeşitleri kahvaltılarını oluşturuyor. Güne çok düşük kalorili kahvaltılar ile başlıyorlar ve vücutları gün boyunca kahvaltıda aldıkları kalorileri yakmakla uğraşmıyor.

Güneşe karşı tedbirliler: Japon kadınlar ciltlerinin güzelliğine, sağlığına çok önem veriyorlar. Güneşin cildi ne kadar olumsuz etkileyebileceğinin farkındalar. Bunun için yüz koruyucu şemsiyeler, şapkalar, büyük gözlükler kullanıyorlar. Güneş kremleri ve cilt bakımı rutini ürünlerine bütçelerinden ciddi bir pay ayırıyorlar. Böylece güneşin yaşlandırıcı etkilerinden kendilerini olabildiğince koruyorlar. 

Meditasyon ve Yüz Yogası: Sadece Japonların değil neredeyse tüm uzak doğulu kadınların hayatında meditasyon bir şekilde var. Yoğun çalışma saatlerinin ve kalabalık şehirlerin vermiş olduğu stresi meditasyon ve yoga yaparak atıyorlar. Yüz yogası da yine bir çoğunun genç kalma sırlarından. Yüz ve vücut kaslarının sarkmaması için zaman ayırıyor ve uygun egzersizleri yapıyorlar. 

Japon kadınları bol bol da kahkaha atıyor. Mutlu olmak için sahip olmak istedikleri vücudu biliyor ve buna uygun beslenip, stressiz bir hayat sürüyorlar. Aile değerleri onlar için önemli, ev işleri ve çocuk büyütme gibi konularda aileden destek alıyorlar. Dünyanın en kalabalık şehirlerinde yaşasalar da güzel, mutlu ve sağlıklı  olmanın yolunu bulmuş görünüyorlar. 

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz