İlham Veren Kadınlar serimizde bu defa çok heyecanlı bir örnek ile karşınızdayız. Dik duruşu ve kendine özgün çizgileri ile hiç bir meslektaşına benzemeyen, dünyanın ilk tesettürlü mankeni Somali kökenli Halima Aden'in hikayesini okuyunca, insan içindeki gücü keşfediyor adeta. Halima kendi dünyasında bir ilki başardı, peki biz neden kendi hayallerimizi gerçekleştiremeyelim?

Fotoğraf : Sports Illustrated

1997 yılında Kenya'daki mülteci ında dünyaya gelen Somali asıllı Halima,  ABD'ye annesi ile beraber 7 yaşındayken göç etti. Mülteci kampından ABD'ye göç ettiklerinde yeni kültüre alışma konusunda annesinin payının büyük olduğunu dile getiren Halima, gücünü annesinden aldığını belirtiyor.  Eşi ölmüş bir annenin başka bir ülkeye çocukları ile göç etmek başta olmak üzere nelerin üstesinden gelebildiği ise kadınların isteyince başaramayacağı bir şey olmadığını bize bir kez daha kanıtlıyor.

Halima Aden bir ilke imza atarak kimin ne düşüneceğini umursamadan, 2016 yılında ABD'de düzenlenen yarışmasına kuralları yıkarak bikini yerine haşema ile katıldı. Bu yarışmaya katılırken aklındaki düşünce yarışmayı kazanmaktan öte diğer kadınlara cesaret verebilmekti. Tam da aradığımız şey!

Elbise : Sherrihill, NYFW

Eğitimin kadınlar için olmazsa olmaz olduğunu savunan Halima, “kızlar okumaz” düşüncesinin erkeklerin işlerine gelen bir uydurma olduğunu düşünüyor. Vogue dergisindeki yazısında karantina günlerinde çocukların aksayan eğitim hayatına dikkat çekerek, evde bildiği konularda videolar çekip çocuklar ile paylaşılması için UNICEF ile birlikte çalıştığını ve videolarını #UCanLearn hashtagi ile paylaştığını belirtti. Moda dünyasındaki diğer meslektaşlarını da bu akıma davet eden Halima Aden'in sosyal sorumluluk duygusunun bu denli gelişmiş olması gerçekten takdire şayan.

Essence, Vogue gibi dergilerin kapağında baş örtüsüyle yer alan ilk kadın olma özelliği ile Halima cesareti, azmi, kararlılığı ve kendinden ödün vermemesi ile de tüm dünyanın aklında çoktan yer etti.  O, genç yaşı ve tutkularına rağmen hayalleri ve hedefleri uğruna değişmedi, kendini farklı lanse etmedi ve başkalarına özenmedi. Kendi halinden ödün vermemesi ve hayattan istediğini koparması ile tam anlamıyla bir ilham perisi değil mi sizce de?

Teşekkürler Halima'ya. Bizlere verdiğin güç ve cesaret için!

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz