Neslihan Yetişkin Yapay Olan Her Şeye Karşı Çıkan Doğası Sayesinde Ekosanat'a Yöneldi

Dünyadaki kaynakların fazlaca tüketildiği, üretim ve tüketim dengesinin bozulup çeşitli sağlık, çevresel, ekonomik sorunların arttığı günümüzde, her iş kolunda olduğu gibi da evriliyor ve bilinçli sanatçılar sayesinde toplumlarda oluşumu
hızlanıyor.
Neslihan Yetişkin uzun yıllar resim ve tasarım alanında eserler üretip, farklı boya malzemelerini kullanarak kendini ifade eden bir sanatçı iken, bir gün yaşadığı bir sağlık sorunu sebebiyle eko sanata yönelme kararı aldı.

Farklı olana yönelme zamanı geldi.

Neslihan Yetişkin'e doktorunun resim yapmayı bırakması gerektiğini söylemesi üzerine, kendisi kimyasal olmayan malzemeleri kullanarak ve kendi boyalarını yaparak sanatına devam etme kararı aldı. Böylece kahve, kumaşlar, eko sanat ürünleri, kök boyalar ve farklı materyalleri bir arada kullanarak sıra dışı eserler tasarlamaya başladı.

Yapay olan her şeye karşı çıkan doğası gereği önce ilham aldığı düşünce ve yaklaşımları sonra da kullandığı materyalleri değiştiren Neslihan Yetişkin; artık çok daha özgün eserler tasarlıyor. Doğaya duyarlı, tüketerek değil dönüştürerek; varlık içerisinde yokluk, yokluk içerisindeki varlığı görerek resim yapmaya devam ediyor.  Neslihan Yetişkin yaptığı resimler ve tasarımlar ile çeşitli sanat galerilerinde sergiler açtı. Galeriler, iş dünyasından çeşitli kurumlar, sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler geliştirmeye devam ediyor. Eserleri ve hakkında detaylı bilgi almak için: www.neslihanyetiskin.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Neslihan Yetişkin Kimdir? 

1979 İstanbul doğumlu olan Neslihan Yetişkin, Bakırköy Anadolu Meslek Lisesi Resim Bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar resim ve tekstil üzerine tasarımlar yaptı. 2015 yılında Devlet Opera ve Balesinde “Bonjour Mademoiselle” gösteriminin tasarımını gerçekleştirdi. NişArt Sanat Galerisinde Karma bir sergi ve Bozcaada Rengigül Sanat Galerisinde Uyanış Sergisini ve  Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ile birlikte “Kanserli Organlar” adlı bir sergi gerçekleştirdi.

Bozcaada sevdalısı olan ve Türk – Rum kardeşliği konusuna verdiği önem sebebiyle; Bozcaada'nın coğrafi haritasını ve eşleniğini kullanarak açılmış melek kanatları deseni elde eden sanatçı, bu dostluğu simgeleyen bir tişört tasarladı. Uzun yıllar resim ve tasarım alanında çalıştıktan sonra alerji kökenli sağlık sorunları sebebiyle, doktorunun kara kalem dışında resim yapmamasını önermesi üzerine  kimyasal olmayan materyalleri kullanmaya yöneldi. Kahve, kumaşlar, ürünleri, kök boyalar ve farklı materyalleri bir arada kullanarak sıra dışı eserler tasarlamaya başladı.

Varlık içerisindeki yokluk ve yokluk içerisindeki varlık felsefesinden esinlendiğini ve kendini ifade etme aracı olarak resim sanatını seçtiğini belirten sanatçı üretmeye devam ediyor ve kendi boyalarını yapan bir ekoart sanatçısı olarak yolunda ilerliyor.
Evli ve iki çocuk annesidir.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz