Çok sevilen eserlerin diziye çevrilmesi her zaman eski tadı vermese de kaliteli bir kurgu ve iyi bir oyuncu kadrosuyla sevilerek izlendiği ortak düşüncemiz. İşte son aldığımız haberlere göre dizi olma yolundaki 3 enfes eser.

  1. Masumiyet Müzesi : Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un çok sevilen   Masumiyet Müzesi, 1975-2000 yılları arasında İstanbul'da geçen, insanı adeta içine hapseden sürükleyici bir   hikayesini anlatıyor. New York Times tarafından “2009 yılının en iyi kitapları” arasında yer alan kitap fakir akrabası Füsun'un aşkından deliye dönen zengin çocuğu Kemal'in hikayesini işliyor. Kemal bir süre sonra saplantılı aşkından ötürü oldukça değişik durumların içerisinde yer alıyor. Orhan Pamuk, 2008'de ımlanan kitabın ardından 2012'de Beyoğlu Cihangir'de  19. yüzyıldan kalma bir eve kurduğu müze ile okuyucuya kitabı yaşatmayı başardı. Kulaklık ile gezebileceğiniz müzenin giriş bileti ise kitabın içerisinde sizi bekliyor. Eski İstanbul muhitlerinden sıkça bahsedilen kitabın dizi versiyonunda bu nostaljik kısımların nasıl işleneceği ise merak konusu. Dizinin baş rolünde ise kesin olmamakla beraber Çağatay Ulusoy'un olacağı söylentiler arasında. Dizinin bir diğer özelliği ise Amazon Prime'ın Türk dizisi olacağı. 2 senedir planlanan bu projenin yapımcısı ise Eric Barmack ve OGM Pictures. Şimdiden merakla beklenen dizi için herkese keyifli seyirler.
  2. Ejderha Dövmeli Kız : İsveçli polisiye yazarı Stieg Larsson ait olan Ejderha Dövmeli Kız , yazarın Millennium adlı üçlemesinden birisi. Hem film hem de kitap olarak sevenleri ile buluşan Ejderha Dövmeli Kız'ın,  şimdi eski öyküsünden bağımsız olarak yeni bir hikaye ile uyarlanıp dizi olacağı açıklandı. İngilizce olarak çekilecek olan dizinin henüz oyuncuları ve yayın tarihi ise belirsizliğini koruyor. Dizi Amazon Prime'da seyircisi ile buluşacak.
  3. : Leigh Whannell'ın 2018 tarihli Bilimkurgu türündeki filmi olan Upgrade'in filmden sonraki kısımları ekranlarda dizi olarak yayınlanmaya devam edecek. Whannell'ın hem yazıp hem yönettiği filmde STEM adlı bir mikro-çip ile Grey Trace  fiziksel yeteneklerini aşıyor ve karısının ölümüne sebep olanlardan intikam almak için kolları sıvıyordu. Filmden 1-2 yıl  sonrasını konu alacak olan dizide filmdeki başrol oyuncusu Logan Marshall-Green'in ise olup olmayacağı şimdilik meçhul. Dizinin oyuncu kadrosu, çekim ve yayın tarihleri merakla beklenen konulardan.

 

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz