Güneş, D vitamini emilimi açısından vücut için son derece yararlıyken, bilinçsiz güneşlenmeyle pek çok cilt rahatsızlığına davetiye çıkarabiliyor. Kış boyunca beklenilen yaz tatilinin vücutta istenmeyen ve sağlıksız sonuçlar bırakmaması için yaz mevsimi boyunca cildin güneşten korunmasına ekstra özen göstermek gerekiyor.

Denizin tuzlu suyu cildimiz için  şifalı  olmasının yanı sıra cilt üzerinde leke bırakabilme özelliğine sahiptir. Bu yüzden her denizden çıktığımızda mutlaka tonikle cildimizi nemlendirmeli ve ardından güneş koruyucuyu sürmeliyiz. Şimdi paylaşacağım tonik tarifi hem kolaylıkla hazırlayabileceğiniz türden olup hem de doğal ve kolay ulaşılabilen malzemelerden oluşuyor:

Güneş Lekelerinden Koruyucu Tonik Tarifi :

Bir tutam ıhlamur ve bir tutam kurutulmuş gül 250 ml içme suyunda demlenir. Demleme 15 dakikayı geçmemelidir. Demlenen bitki toniği 250 ml maden suyu ile karıştırılır ve kullanımı rahat ve pratik olan kutularına istenilen ölçeklerde konularak denizden çıkılan zamanlarda yüze uygulanır. Bu tarifle hem cilt serinlerken hem de güneşin etkisiyle ısınan ciltte leke oluşumlarının önüne geçmiş oluruz. Ciltteki leke oluşumları ısı kaynaklıdır, bu yüzden cildi serin ve nemli tutmak leke oluşumunu önleyecektir.

Toniğin ardından ise içeriğinde kaliteli malzemeler barındıran bir güneş koruyucu ile cildimizi koruma konusunda ikinci aşamayı da gerçekleştirmiş oluyoruz. Eğer güneş koruyucu için de doğal ve el yapımı bir ürün kullanmak isterseniz “Güneş Kreminizi Kendiniz Hazırlayın” başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Işıl ışıl bir cilde sahip olmanız dileğimle,

Sevgiler,

 

Yazar

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü' nden mezun olduktan sonra, uzun yıllar güzellik sektöründe çalışarak deneyimler kazandım ve kendi deneyim ve tecrübelerimi öğrencilerimle paylaşmaya karar verdim. Şuanda Güzellik Hizmetleri branşında öğretmenlik yapıyorum. Yazılarımda da sizlerle bilgi ve tecrübelerimi paylaşacağım ve tabiatın bize sunduğu organik malzemeler ile kendinize güzellik bakımı yapmanız için size rehberlik yapacağım. Bakım ve güzellik her iki cinsin de ilgisini çeken ve her zaman merak konusu olmaya devam eden bir konu olmuştur bu yüzden birlikte güzellik kürleri hazırlamak ve kendinize bilinçli bakımlar yapmanıza ortak olmak bana mutluluk verecektir. Sevgilerimle.

Bir Yorum Yaz