Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Han Belediyesi işbirliğiyle başlatılan Lavanta Balı Üretim Projesi'nde , arıların mahsulü olan polenleri aldı.

Ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticilere destek için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projeler tüm hızıyla sürerken, Han ilçesinde oluşturulan şehrin en büyük lavanta bahçesinde de üretim devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca başlatılan Lavanta Balı Üretim Projesi'nde hasat aşamasına geçildi.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de katıldığı törenle 16 üretici kadına toplam 90 adet arı çıtalı kovan ve yedek kovan ile temel malzemeleri verilmişti.

Proje kapsamında ilk ürün hasadını alan girişimci kadınlar, kovanlardan 3 günde 9 kilogram polen topladı. Üreticiler 3 hafta boyunca arı kovanlarından polen almaya devam edecek.

Yapılacak olan temizleme işlemlerinden sonra polenler kavanozlanarak satışa hazır hale getirilecek. Girişimci kadınların gerek polen gerekse bal üretiminde alım garantisi veren Büyükşehir Belediyesi, ürünleri Üretici Marketler aracılığıyla vatandaşlara ekonomik ve sağlıklı bir şekilde ulaştıracak. Girişimci kadınlar, Ağustos ayında ise ilk bal hasadını yaparak bal üretimine başlayacaklar.

 

 

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz