Yaza bu kadar az kalmışken eve sıkıştığımız bu günlerde en sık yaptığımız aktivitelerden biri de  yeni yemekler denemek ve elbette afiyetle yemek. Bunun üzerine de eklenince kaçınılmaz kilolara inat,  yağ yakımını hızlandıran 5 besini sizlerle paylaşmamak olmaz :

  • Greyfurt : Suyunu sıkmak yerine, posası ile tüketmeniz önerilen greyfurt tam bir metabolizma dostu. Düşük kalorisi ve lifli yapısı ile yağ yakımını hızlandırmasının yanında, güçlü bir antioksidan ve C vitamini deposu greyfurtu öğünlerinize eklemeniz için sebebiniz ne kadar da çok.

 

  • Limon : Hazmı kolaylaştırması ile tanınan limon suyu en iyi dostlarınızdan biri. Özellikle sabahları ılık suya sıkacağınız limon suyu sindirim konusunda size tam destek veriyor. Tansiyon, astım, kanser gibi pek çok hastalığa karşı sayısız faydası ise cabası.
  • Kırmızı biber : Sindirimi hızlandıran, posa içeriği yüksek  lezzeti ile baş döndüren kırmızı biber hepimizin baş tacı. Kırmızı biberin acısını seviyorsanız ise, tam isabet.

 

  • Zencefil :  İştah kesici özelliği ile tedavilerinde kullanılmakta olan amfetabin adlı maddeyi içerisinde bulunduran zencefil, açlık hissine gidermekle kalmayıp, metabolizmayı da hızlandırarak size adeta en büyük iyiliklerden birini yapıyor. Stres hormonu ve bel bölgesi yağlanmasına sebep olan kortizol ise zencefil ile azalıyor. Rendelenmiş taze zencefili ve bir kaşık balı kaynamış suya ekleyip 5 dakika bekleterek tüketebilirsiniz.
  • Tarçın : Yüksek oranda lif içeren tarçın, tokluk hissinin daha uzun sürmesini sağlar ve yemek yeme isteğini törpüler. Aynı zamanda yemekten önce tükettiğinizde mideyi rahatlatan bu aromatik bitki ağız kokusunun da önüne geçiyor.

 

Besinlerin konusunda tek başına yeterli olmadıklarını elbette biliyoruz. Aynı zamanda belli rutinlerde yapacağınız ve yürüyüş ile zayıflama sürecinizi hızlandırmayı ihmal etmeyiniz 🙂

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz