Çalışan kadınlar için yarın ne giyeceğini düşünmek büyük bir muamma olur bazen. Sırf bu yüzden sabahları işe geç kalmalar bile yaşanabilir. Forma uygulaması olan şirketlere özenilme zamanlarıdır böyle günler hatta. Yanlış yapmamak ve iş yerinde giyim kuşam adabını sağlamak için dikkat edilmesi gereken faktörlerse şunlar:

  • Kurum Kültürü: Her iş yerinin bir kurum kültürü vardır. Sizin kendinize özel bir ınız olması elbette çok güzel ancak çalıştığınız kurumun kültürünü de göz önünde bulundurarak kıyafet seçiminizi yapmalısınız. Örneğin; muhafazakar bir şirketteyseniz seçimizi yaparken dekolte konusuna daha da dikkat etmeniz gerekebilir. Bankacılık sektöründeyseniz, ciddiyeti temsil eden daha resmi renkler seçmeniz gerekebilir. Teknoloji ve telekomünikasyon şirketleri ise kıyafet konusunu çalışanın özgür iradesine bırakmayı çok sever.

  • Pozisyonunuz : Yaptığınız işin niteliğine göre seçim yapmaya çalışın. Yöneticiyseniz klasik giyim daha fazla ciddi bir profil çizmenizi sağlayabilir. Satış Sorumlusu iseniz daha prezentable  bir tarz seçmeniz gerekebilir. Yaratıcılığın ön planda olduğu bir mesleğiniz var ise belki daha marjinal bir tarzınızın olması sizin için avantaj oluşturabilir.
  • Ölçülere Dikkat : Ölçülü dekolte, ölçülü makyaj ve ölçülü saç. Bu üç ölçü iş yerinde gerçekten önemli. Aşırıya kaçmadan,  hem rahat hem şık olmayı baz alın. Vamp ve seksi bir imaj, iş ortamında sizi profesyonel duruştan uzaklaştıracaktır. Abartılı bir ruj ve göz farı yerine, siyah ince bir eyeliner, rimel ve yumuşak tonlarda bir ruj  size daha sade bir şıklık kazandıracaktır.

  • Aksesuarlar : En sade kazakları bile şıklaştıran aksesuarların hakkını yemeyelim. Ancak onları kullanırken de abartı olanlardan kaçınmak gerekebilir. Sizin dikkatinizi ve rahatınızı bozacak aksesuarlar kullanmamaya gayret etmelisiniz. Çok büyük küpeler, çok ses çıkaran bilezikler, çok uzun sürekli elinize kolunuza dolaşan kolyeler hoşunuza gidiyor olabilir ancak iş ortamında olduğunuzu ve iş adaptasyonunu unutmamanızda fayda var.

         İş yerinizde eğer ilk iş gününüz ise, siyah klasik bir elbise tercih edebilirsiniz. Tüm kıyafetlerinizi hafif topuklu bir ayakkabı ile tamamlarsanız şıklığınız daha da pekişmiş olacaktır. Renklerin anlamları hakkında bilgi almak isterseniz “İş Kıyafetlerinde Renklerin Dili” yazımızı da okuyabilirsiniz.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz