Hepimiz çalıştığımız kurumda yükselmek, ön plana çıkmak ve takdir görmek isteriz. Tabii bir de bunları hak etmek için elimizden gelen şeyler vardır. Yöneticinizin gözüne girme stratejilerini uygulama zamanı başlasın o zaman. İşte taktikler :

  • Güvenilirlik : Her yönetici ekibinden birine sırtını yaslamak ister. Sebebi; kendisi yokken, içini rahat ettiren bir vekilin olduğunu bilmesidir elbette. Gerek konuşmalarınız, gerek iş konusundaki hassasiyetinizle aradığı vekilin siz olduğunu hissettirin. Size gözü kapalı güvenmesini sağlayın. Bunun için iş kendinize şu soruyu sormaktan geçiyor : Siz yöneticinizin yerinde olsanız, kendiniz gibi birine güvenir miydiniz? 
  • Geri bildirim : Geri bildirim iş disiplini demektir bir bakıma. Size verilen bir işi hemen sonuçlandıramıyorsanız bile, süreçle ilgili geri bildirim yapın. O sormadan, işin akışı ile ilgili bilgi sahibi olsun. Emin olun hassas tavrınız çok hoşuna gidecek. 
  • Profesyonel duruş : Yöneticinizle aranızda her ne konuda sorun çıkarsa çıksın, profesyonelliğinizi kaybetmeyin. Susmanız gereken yerde susun, konuşmanız gereken yerde çizginizi koruyarak konuşun. Duygusal davranmayın. 
  • Hataları kabullenmek : Her işte hatalar olur, önemli olan hataları tekrarlamamak ve cesurca söyleyebilmek. Hatalarınızın arkasında olun ve yöneticinizle açıkça paylaşın. Bu paylaşım sizi yöneticinizin gözünde daha cesur, gözü pek ve kendinden emin gösterecektir. Başka bir yerden öğrenmesi sizin için daha büyük bir eksi değil mi?
  • Not almak : Katıldığınız toplantılarda önemli maddeleri not almanız, yöneticinizin dikkatinden kaçmayacaktır. Not almak, sizin sorumluluk sahibi olduğunuzun en büyük göstergesi. Kim, konuşulanları unutmamak için yazıya döken birini sevmez ki?
  • Çözüm odaklılık : İş akışıyla ilgili sorun yaşamak sürekli başa gelebilecek bir sıkıntı. Önemli olan sorun sürecinde işleri daha da karıştırmamak ve en kesin yoldan çözüm sunabilmek. Yeniden tekrarlanmaması için kesin bir çözüm önerin.

  • Fikir sunmak : Katıldığınız toplantılarda cesaretinizi toplayıp fikirlerinizi sergileme zamanı… Fikrinizi ekibinizin içinde paylaşmaktan çekinmeyin. Belki de yöneticinizin aradığı fikir sizdedir kim bilir? 
  • Güler yüz : Güler yüz her zaman ve her ortamda en güçlü silahtır, bunu aklınızdan çıkarmayın. Yöneticinize ve iş arkadaşlarınıza gösterdiğiniz güler yüz, sizi hep bir adım öne taşır. Herkesin pozitif bir enerjiye ihtiyacı var bu kaçınılmaz.

       Bu stratejiler sizi daha ileriye taşıyacak evet ancak öncelikle şart olan şey başarınız, bunu es geçmeyin deriz.

Yazar

"Ayrıcalığın : Kadın Olmak"

Bir Yorum Yaz