Çalıştığınız yerde artık mutlu değilsiniz, evde oturmaktan sıkıldınız veya , hevesli bir çalışan adayısınız. Sonuç olarak bu seçeneklerden hangisi olursanız olun yapan o gruba dahilsiniz. Güzel bir öz geçmiş hazırladınız, tanıdıklara  haber saldınız ve şimdi sıra başvuru yapmakta. Peki iş başvurusu yapmak için en iyi zaman nedir bu soruyu hiç düşünmüş müydünüz?

  • Boş kontenjan dönemleri : En etkili başvuru zamanı size uygun kontenjan açığının olduğu zamandır kuşkusuz. “Peki nasıl bileceğim o zamanı?” diye sorabilirsiniz. Çalışmak istediğiniz kurumu, çeşitli iş arama sitelerinden ve kurumun kendi internet sitesinden takibe alın. Boş pozisyonlarını ve bunları hangi kanaldan duyurduğunu öğrenmek önemli bir avantaj sizin için. Hatta o kurumda çalışan bir arkadaşınız var ise haberinizin olmaması kaçınılmaz neredeyse.
  • Hafta ortası ve ay ortası : Firmaların ve yetkililerinin en yoğun zamanları hafta başı ve hafta sonu, ay başı ve ay sonudur. Bu dönemlerde yapılan başvurular geri plana atılabilir, başvuru yaparken bu günlere dikkat etmenizde fayda olacaktır. 
  • Yılbaşı : Yıl sonlarında genel olarak tüm departmanlar işlerini toparlamakla ve yılı kapatmakla meşguldürler. Özellikle finans ve insan kaynakları gibi bazı departmanlarının en yoğun dönemleri yıl sonlarıdır. Yıl sonlarında yaptığınız başvurular firmanın çok acil ihtiyacı değilse, beklemeye alınır. Panik yapmayın, doğru zamanı kollayın.
  • Yaz başı veya yaz sonu : Yazın pek çok yetkili yıllık izne ayrılır, yıllık izinde olan kişilerin işleri de başka kişilere devir olduğundan herkes normale göre biraz daha yoğundur. Sektörel olarak kar anlamında da düşüşler görülebileceği için işe alımlar için yazın bitmesi beklenebilir. Siz en iyisi için yaz başı veya yaz sonunda başvuru yapmaya özen gösterin.  

        Sektörel anlamda da iş başvurusu için uygun zamanlar değişiklik gösterebilir. Örneğin eğitim sektöründe yaz gelmeden yeni eğitim-öğretim dönemi için senelik sözleşmeler yapılır. Turistlik bölgelerde ilkbahar gelmeden sezonluk iş anlaşmaları yapıldığı bilinir keza. Çalışmak istediğiniz sektörün, özel durumlarını da göz önünde bulundurmakta fayda olacaktır iş başvurularınızı yaparken.

Bol şans.

Bir Yorum Yaz